Asset Management & Tracering

  • Health & Care

Een efficiënt asset management laat toe om jouw broodnodige werkmiddelen te inventariseren en te beheren. We denken hierbij bijvoorbeeld aan medische apparatuur, rolstoelen of bedden. Hiervoor kunnen we zowel barcodes als passieve of actieve (Wi-Fi, BLE, LoRa) RFID inzetten. Met speciale labels en tags is het zelfs mogelijk om moeilijker te labelen apparatuur op een duurzame manier te identificeren.

Via een realtime asset management-oplossing kan je checken of apparatuur en materiaal (nog) beschikbaar is op een bepaalde locatie. Doordat medewerkers weten welke assets op welke locaties aanwezig zijn, verliezen ze minder tijd en verhoogt hun efficiëntie. We kunnen ook zorgen voor een realtime opvolging van de status en de locatie van uw assets. Dat maakt het mogelijk om het gebruik en de aanschaf van uw middelen nog meer te optimaliseren.

De meest gebruikte realtime oplossing voor asset management en tracering is het MobileView platform van Stanley Healthcare (AeroScout) – meer dan 50 ziekenhuizen in België maken er reeds gebruik van. Er bestaan integraties met Ultimo en Carl Software.

Onze IDasset®-oplossing kan je inzetten voor het registeren en inventariseren van jouw assets. Deze inventarisoplossing registreert in eerste instantie al je assets (gebruiksgoederen / activa) om die in een later stadium snel en correct op te volgen. Je gebruikt barcodes of kiest voor RFID voor een nog snellere inventarisatie.

Contacteer een expert

Tim Vandevoorde

Business Development Manager
Als het over de gezondheidssector gaat, is Tim jouw beste gesprekspartner. Hij kent de werking van een gezondheidsinstelling en wil op jouw werkvloer graag meedenken en oplossingen voorstellen. Contacteer Tim voor patiëntveiligheid, personeelsveiligheid, asset management, tracking & tracing enz.