fbpx

Retourneerbare transportverpakkingen (Returnable Transport Items of RTI’s) zoals pallets, kratten, bakken en rolcontainers, zijn essentieel voor een vlotte doorstroming van goederen in de bevoorradingsketen. Ondanks hun belang hebben RTI’s vaak hoge verlies- en schaderatio’s. Tegenwoordig zijn veel van de RTI-beheerprocessen inefficiënt en gebaseerd op schattingen over wanneer, waar en hoe RTI’s worden gebruikt. Het is niet verwonderlijk dat deze beperkte zichtbaarheid ervoor zorgt dat de betrokken partijen zich minder verantwoordelijk voelen voor het juiste beheer van RTI’s. Onzorgvuldigheid gecreëerd door een enkele partij kan uiteindelijk leiden tot aanzienlijke kosten voor de hele supply chain. RFID-technologie kan je een krachtig middel bieden om verspilling en schade in het RTI-beheerproces tegen te gaan en de effectiviteit van de bevoorradingsketen met RTI’s te verbeteren.

Voordelen van RTI management gebaseerd op RFID zijn onder meer:

  • Verhoogde zichtbaarheid van goederen of RTI’s binnen een supply chain
  • Minder verzendfouten
  • Hogere productiviteit
  • Nauwkeurigere voorraden

Als logistieke dienstverlener wil je uiteraard altijd weten waar jouw assets zijn. Denken we maar aan material handling equipment en andere werkmiddelen die noodzakelijk zijn om je activiteiten snel uit te voeren. Wanneer je medewerkers handmatig moeten opvolgen waar die assets zijn, verliezen ze heel wat kostbare tijd.

Onze asset management oplossing maakt het mogelijk om de gewenste activa snel en correct te registreren, inventariseren en beheren. Met behulp van onze auto ID-oplossingen (barcodes of RFID) en mobiele scanners kan je data vlot invoeren in jouw systeem, wat toegang tot de laatste stand van zaken geeft. Zo krijg je een beter zicht op de locatie en status van jouw activa. Efficiënt asset management toont eveneens wanneer welke assets onderhoud nodig hebben, wat uitval vermijdt.

Je kan er ook voor kiezen om jouw activa in realtime te beheren. Dat garandeert je een nog accurater overzicht van jouw werkmiddelen, wat toelaat om nog sneller en resultaatgerichter te werken.

This site is registered on wpml.org as a development site.