Stel patiëntveiligheid centraal

De zorg over uw patiënten is een grote verantwoordelijkheid. Daarom is het belangrijk dat u patiënten eenduidig kunt identificeren op elk moment van hun behandeling. Automatische identificatiesystemen helpen om menselijke fouten van medewerkers uit te sluiten en het welzijn van uw patiënten te verhogen. Hieronder vindt u de Smart Edge-oplossingen voor patiëntveiligheid.

Identificatie

Ideaal voor de healthcare is het gebruik van identificatielabels en polsbandjes, voorzien van een barcode of RFID (Radio Frequency Identification). Die kunnen het aantal fouten bij het toedienen van medicatie, bloedtransfusies en chirurgische ingrepen drastisch verminderen. Verder verlaagt het papierwerk en verhoogt de productiviteit van uw medewerkers, omdat ze minder manuele checks moeten doen.

Dwaaldetectie

Daarnaast bieden we oplossingen voor dwaaldetectie en -preventie voor ziekenhuizen en zorginstellingen. Hierbij geven we elke  bewoner een kleine zender (RFID-tag) mee en bewaken we uitgangen via deurcontrollers. Probeert een patiënt buiten te raken, dan krijgt de verpleegkundige een alarm door op een scherm, een DECT of een smartphone. We kunnen er zelfs voor zorgen dat uw medewerkers bij een alarm de naam en een foto van de patiënt of bewoner op een scherm of smartphone kan zien.

Mobiel oproepsysteem

Met ons draagbaar oproepsysteem waarbij de patiënt op een knop drukt om hulp te vragen, kan de patiënt zich vrij bewegen op de afdeling of zelfs bv. naar het cafetaria gaan. Zijn locatie is altijd gekend.

Interne MUG

Bij noodsituaties kan een verpleegkundige op de knop van een tag drukken zodat de interne spoed meteen naar de juiste kamer kan komen met een crashtrolley met medicatie en defibrillator.

De meest gebruikte oplossing vandaag is het MobileView-platform van Stanley Healthcare (AeroScout) – meer dan 50 ziekenhuizen in België maken er reeds gebruik van.

Referenties

Talk to an expert

Luc Van Gerwen

Luc Van Gerwen, Business Development Manager

Als het over de gezondheidssector gaat, is Luc uw beste gesprekspartner. Hij kent de werking van een gezondheidsinstelling en wil op uw werkvloer graag meedenken en oplossingen voorstellen. Contacteer Luc voor patiëntveiligheid, personeelsveiligheid, asset management, tracking & tracing enz.