Transparant beheer
van transportitems

Binnen productieomgevingen is het een hele uitdaging om de locatie en status van interne transportmiddelen accuraat bij te houden. Nochtans is het belangrijk om te weten hoeveel items u gebruikt, waar ze zijn en wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Via RFID-tags kunt u in realtime alle verplaatsingen van trolleys opvolgen. In de fabriek plaatsen we RFID-poorten, die elk item – en de richting waarin die rijdt – detecteren. Zo maakt u komaf met het zoeken naar trolleys.

Op basis van bepaalde criteria is het mogelijk om waarschuwingen te triggeren die aangeven dat het transportmiddel een onderhoudsbeurt nodig heeft. Zo maakt u de stap naar proactief onderhoud, wat de downtime en het aantal productieonderbrekingen verlaagt. Met deze oplossing wordt het ook een koud kunstje om rapporten omtrent de onderhoudsbeurten te genereren, bijvoorbeeld per maand of per type kar.

Referenties

Talk to an expert

Dave Engel, Business Development Manager

Dave is specialist op het vlak van RFID, RTLS, scanning en IOT en hun toepassingen voor track & trace van goederen en personen in de industrie en de logistieke sector. Met grote gedrevenheid biedt hij een antwoord op de problematiek waarmee u dagelijks te maken hebt.