Health & Care event - 13 november 2018

 

Regelgeving, druk om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, processen optimaliseren, accreditaties verwerven of behouden en tegelijkertijd de veiligheid van patiënten én personeel waarborgen. De verwachtingen in de gezondheidszorg zijn niet min. Gelukkig kunnen we ons voordeel doen met de digitale transformatie, die ook in de gezondheidszorg heel wat kansen biedt. Alleen wie die kansen ten volle benut zal aan alle verwachtingen kunnen voldoen.

Die uitdaging hoef je niet alleen aan te gaan. Tijdens ons Health & Care event op dinsdag 13 november willen we je graag begeleiden bij de zoektocht naar de digitale toekomst van je zorginstelling. Samen met onze trouwe partners GS1, Xperthis, Dräger, Ascom, Telecom-ITSTANLEY Healthcare en Zebra Technologies tonen we je de mogelijkheden op maat van elke instelling. Laat je bovendien inspireren door getuigenissen van ziekenhuizen zoals het Jan Yperman Ziekenhuis, CHU de Charleroi en GZA.

In het PHI DATA Experience Centre kom je te weten hoe de digitale transformatie de gezondheidszorg veiliger en efficiënter kan maken. Het aantal plaatsen is beperkt dus schrijf je vandaag nog in!


Praktisch:

Datum:

dinsdag 13 november van 9.30u tot 15.45u

Plaats:
PHI DATA Experience Centre - Heide 11 - 1780 Wemmel

Inschrijven

Programma:

  9.30u

 

Ontvangst & registratie

10.00u

 

Introductie door PHI DATA

10.15u

  

De rol van GS1 standaarden bij de serialisatie van medicijnen, de UDI van implantaten en andere medische hulpmiddelen en hun voordelen in ziekenhuisprocessen

Ann Luyckx, Healthcare Manager GS1 Belgium & Luxembourg

Om te voldoen aan de verschillende wetgevingen wereldwijd voor medicijnen en medische hulpmiddelen zijn de suppliers verplicht hun producten te identificeren met globale standaarden. Leer hoe de globale GS1 standaarden ook de basis kunnen zijn voor de automatisering en de verbetering van processen zoals traceability, stockmanagement en het bestel- en facturatieproces van ziekenhuizen.

     

11.00u

 

Omgaan met de Falsified Medicines Directive (FMD) van de Europese Commissie in uw ziekenhuisapotheek

Paul Van Den Broeck, Business Unit Manager Xperthis

Toelichting over hoe Xperthis samen met PHI DATA kan helpen om uw verplichtingen vanaf 9 februari 2019 na te komen en hierdoor ook opportuniteiten biedt om de goederenstromen in uw ziekenhuisapotheek te optimaliseren.

11.30u  

Pauze

11.45u

 

KLANTENCASE 1:

RFID toepassingen in facilitaire diensten

Norman Cleenewerck, Hoofd Biotechniek, Jan Yperman Ziekenhuis

     

12.15u

 

Identificatie en tracking in de gezondheidszorg: wat heb je nodig?

Wim Verduyn, Business Development Manager PHI DATA

12.45u

 

Walking lunch – netwerken – demo’s

13.45u

 

Patiëntveiligheid en personeelsveiligheid: drie voorbeelden van integraties met Stanley Healthcare MobileView

Dräger: Hoe weet u waar een mobiele patiënt met telemetrietoestel zich in het ziekenhuis bevindt wanneer hij/zij bv. onwel wordt? Live demo van Drägers Infinity M300 en M540 draadloze apparaten met alarmen die de locatie meegeven.

 

Telecom-IT: integratie met Lynx® Connect

 

Ascom: Alarm Locatie met Ascom I62/Myco 2 - RTLS: use it or lose it

     

14.45u

 

KLANTENCASE 2:

Real-Time HealthCare System

Jean Pierre Binon, Directeur des Technologies de l'Information et des Communications, CHU Charleroi

Présentation de la plateforme RTHS du CHU de Charleroi qui permet d’utiliser la connaissance situationnelle provenant de toute une série de capteurs connectés afin d’améliorer l’intelligence opérationnelle et la délivrance de soins.
     

15.15u

 

KLANTENCASE 3:

Patiëntenworkflow in OK en recovery met actieve en passieve RFID-tags

Peter Peeters, Campushoofdverpleegkundige OK , Chirurgisch Dagcentrum, Recovery, Preoperatieve Screening GZA Augustinus / Marc Stevens, Verpleegkundig diensthoofd Zorgzone OK GZA, Verpleegkundig coördinator, operatiekwartier

15.45u

 

Wrap up -  Q&A  - Live demo’s