IDdelivery® - Proof of Delivery

IDdelivery® is een systeem waarmee u de levering kan opvolgen van “identificeerbare” objecten, zoals colli of artikelen.
Levering

Met IDdelivery®, onze proof of delivery (POD) applicatie kunt u de levering van goederen in realtime volgen. Alle pakketten, palletten of containers hebben een barcode met een uniek nummer dat is gekoppeld aan een pakbon. Elke bestuurder heeft een mobiel apparaat met ingebouwde barcodescanner die in realtime is verbonden met de centrale database.

Dankzij IDdelivery® kan u bij het laden van de vrachtwagen al controleren of de juiste colli worden geladen. Leveringsfouten zijn immers vaak te wijten aan een foute lading zoals vergeten of foute collo.

Na het laden toont IDdelivery® de lijst van alle leveringsadressen van de ronde. Met één druk op de knop kan de chauffeur de navigatie starten naar het adres.

IDdelivery<sup>®</sup> is Validated by ZebraBij de klant wordt elk artikel gescand. De ontvanger tekent voor ontvangst op het scherm van het apparaat of laat zijn e-ID kaart inlezen. Indien er problemen zijn met de levering, kan dat worden aangegeven, eventueel zelfs met foto's.

De ontvanger kan zijn handtekening zetten op het scherm van de PDA, of door zijn elektronische identiteitskaart (eID) uit te lezen.

Na de levering zijn die gegevens meteen beschikbaar voor de administratieve afhandeling of klantendienst, zonder dat de chauffeur eerst het papierwerk moet binnenbrengen.

Extra leveringen / retours kunnen in de loop van de dag worden toegevoegd. Na elke levering wordt de ETA (Estimated Time of Arrival - geschatte aankomsttijd) opnieuw berekend voor elke volgende klant, omdat de positie elke 5 minuten wordt doorgestuurd.

IDdelivery® voorkomt niet alleen klachten en frustratie voor de klant maar het verhoogt ook de efficiëntie van de bestuurder. Daarbovenop zorgt de realtime verbinding voor een snellere facturering.

 

Bekijk hier de video over IDdelivery®:

 

Lees hieronder wat onze klanten vertellen over onze IDdelivery® oplossing:

Unigro    Unigro - Leveringsbewijs voor klanten op basis van Belgische eID
     
DHL Parcel   PHI DATA® helpt DHL Parcel (Speedpack) ETA te bepalen van 6.000 zendingen per dag
     
Krëfel  

Krëfel kiest IDdelivery® voor administratieve opvolging van leveringen