Kalibratie & certificatie

 

Voor een goed kwaliteitssysteem zijn betrouwbare tests en metingen van sensoren voor het meten van temperatuur, vochtigheid, CO2, enz. noodzakelijk en in de meeste gevallen wettelijk verplicht.

Meer en meer bedrijven worden geconfronteerd met pijnpunten tijdens audits voor het bekomen van JCI - of andere accreditering en kunnen niet altijd de nodige rapporten of certificaten voorleggen. De uitvoering van de vereiste tests en metingen inclusief de levering van de nodige certificaten kunt u nu aan PHI DATA® toevertrouwen.

Calibration as a Service

Dankzij ons concept “Calibration  as a Service” hoeft u zich geen zorgen meer te maken. PHI DATA® zorgt voor alle aspecten van de kalibratie waarvoor u een vaste prijs per tag en per jaar betaalt. De kalibratie van de tag gebeurt telkens op 3 verschillende meetpunten door een geaccrediteerd labo. Indien nodig worden de meetinstrumenten bijgesteld om aan de eisen van de ISO 15189, ISO 17025, GMP en GDP normen en het Koninklijk Besluit van 28 september 2009 te voldoen.

Waarom een ISO 17025-geaccrediteerde kalibratie? 

De ISO 17025 is een norm die opgesteld werd voor de laboratoria die aan een strenge regelgeving moeten voldoen. Deze internationale norm definieert wat de management- en technische vereisten zijn voor het uitvoeren van kalibraties en/of tests waaraan kalibratielaboratoria moeten voldoen. Het certificaat wordt jaarlijks, samen met de gekalibreerde tag, overhandigd als bewijs en ter voorlegging bij eventuele audits.

Dit nieuwe concept biedt u tal van voordelen:

  • Geen investering in tijd noch kost bij de herkalibratie van uw sensoren door uw medewerkers of externe partijen
  • Geen frustratie meer bij audits
  • Geen rapporten nodig als bewijs van kalibratie/certificatie
  • Geen certificaten meer met verstreken vervaldatum
  • Geen investeringen meer in nieuwe gecertificeerde sensoren
  • Geen overstock aan sensoren
  • Geen manuele offset in de software meer  
  • Geen tijdverlies met het checken en/of tijdig vervangen van de batterijen