IDsecurescan: betrouwbare en eenvoudige on-line controle met gewone scanners

Standaard scanners (bekabelde of draadloze) hebben als enige functie het decoderen van barcodes en deze vervolgens door te sturen naar het centraal systeem. Alhoewel deze scanners zeer performant en correcte datacaptatie verzorgen, laten zij niet toe om het inhoud van de barcodes te controleren. Neemt de gebruiker het juiste product? Scant hij de juiste patiënt in?bedside scanning

De Datalogic scanners hebben een extra functionaliteit, 2way comm genoemd, die instructies naar het toestel stuurt vanuit een PC. Op basis hiervan heeft PHI DATA® een software oplossing ontwikkeld: IDsecurescan, waarmee de ingebrachte gegevens on-line gecontroleerd worden.

Hoe werken met IDsecurescan ?

  1. Scanning van de “moederbarcode” (bv. levernota, patient, ontvangst-nummer, enz)
  2. Scanning van de “dochterbarcodes” (bv. palletnummers, coli, geneesmiddelen, enz) die aan de moederbar-code toegewezen worden
  3. Eventueel ingave van hoeveelheid (via scanning van een barcode met hoeveelheid of indien klavier bestaat, ingave op klavier van de scanner)

Wat doet IDsecurescan ?

In bovenstaand proces gebeuren er een aantal controles:

  • Na elke scan van een moederbarode, wordt gecontroleerd of deze bestaat. Indien OK geeft de scan een vrolijke beep en gaat de groene LED aan. Indien fout, sombere beep en rode LED.
  • Na elke scan van een dochterbarcode wordt de “compatibiliteit” gecontroleerd met de vorige gelezen moederbarcode. Indien OK geeft de scan een vrolijke beep en gaat de groene LED aan. Indien fout, sombere beep en rode LED.

Resultaatminder fouten, sneller werken voor een budgetvriendelijke investering dankzij IDsecurescan!

 

Informatie-aanvraag