Dwaaldetectie en -preventie voor een betere patiëntveiligheid

Verhoog de patiëntveiligheid, verhoog de productiviteit van het personeel en verlaag de kosten

Het kan een enorme opdracht zijn om een oogje te houden op patiënten die lijden aan dementie, verwarring of die herstellen van ernstige hersenschade, om te voorkomen dat ze beginnen te dwalen en zichzelf in gevaar brengen.

Maar zorgverleners willen ook dwalende bewoners veilig houden, zonder afbreuk te doen aan hun onafhankelijkheid, waardigheid en autonomie. Onze dwaaldetectie en -preventie oplossing doet precies dat.

Elke bewoner draagt een kleine zender (tag) en uitgangen worden beschermd door de deurcontrollers. Wanneer een inwoner een uitgang nadert, vergrendelt de deurcontroller de deur om  te voorkomen dat de bewoner naar buiten gaat.

Als de deur wordt geopend, klinkt er een alarm. De deurcontrollers worden bewaakt door een server die draait op het MobileView platform (ontwikkeld door Stanley Healthcare). Deze applicatie biedt informatie op een duidelijke en intuïtieve visuele manier. Het bevat een lijst van alle bewoners en één of meer plattegronden van de instelling.

In het geval van een alarm, verschijnt er onmiddellijk een waarschuwing met de naam van de bewoner, de locatie van het alarm en zelfs een foto.

Een inwoner door een bewaakte uitgang begeleiden is nog steeds mogelijk, hetzij met de software of aan de deur via een toetsenbord.