Collision warning voor personeelsveiligheid (botsingswaarschuwing)

Verbeter de veiligheid van het personeel, verhoog de levensduur van materiaal en verlaag operationele kosten

Elke manager van een magazijn of distributiecentrum kent de druk van het zorgen voor een veilige werkomgeving voor het personeel. Afgezien van de juridische en morele verantwoordelijkheid, zijn er de financiële gevolgen voor de medewerkers en het bedrijf mocht een ongeval zich voordoen.

IDrtls ontwikkeld door PHI DATA® - biedt u nu de technologie voor de positionering van een voertuig ontwikkeld door Essensium voor het effectief voorkomen van ongevallen met heftrucks. De technologie beschermt niet alleen voetgangers, maar ook uw voertuigen en infrastructuur. 

Hoe werkt het?

IDrtls (RTLS = Real Time Location System) maakt gebruik van een netwerk van sensoren (nodes) om de positie van de voertuigen en voetgangers in het gebouw via het Wi-Fi-netwerk te bepalen. Afstanden tussen verschillende punten worden nauwkeurig berekend. De nodes worden geplaatst op muren, rekken, heftrucks enz. Voetgangers dragen een tag op hun verplichte veiligheidsvest, die ook hun positie volgt. Het positioneringssysteem maakt gebruik van alle gegevens om ervoor te zorgen er geen botsingen plaatsvinden tussen vorkheftrucks, met infrastructuur of voetgangers.

Voordelen:

  • Positiebepaling van heftrucks en medewerkers
  • Alarm voor de bestuurder van het voertuig
  • Verhoogde veiligheid
  • Besparing van tijd en geld
  • Toegenomen productiviteit