IDasset® - Registratie, inventarisatie en beheer van equipment

Ontdek snel, foutloos en eenvoudig wat zich waar bevindt

Wanneer uw medewerkers handmatig moeten opvolgen waar kritische toestellen of materialen zich bevinden, vraagt dat veel tijd, waardoor hun efficiëntie vermindert. Bovendien zijn ze meer geneigd om te hamsteren om te voorkomen dat ze tijd verliezen door het zoeken naar activa.

Dankzij de technologie van automatische data identificatie (Auto-ID) kan u met IDasset® activa snel en correct registreren, inventariseren en beheren, en dit over diverse locaties. Of het nu gaat over meubilair, informaticamateriaal, wisselstukken, werktuigen of dossiers. Daarnaast kan u met IDasset® ook ter plekke een correctie uitvoeren wanneer er verschillen vastgesteld worden.

Voordelen

 • Beter zicht op de locatie en status van uw activa
 • Beter beheer en proactieve acties
 • Correcte gegevens beschikbaar bij audits of controles
 • Geen uitval door tijdig onderhoud en inspectie
 • Optimale inzet van activa
 • Kostenbesparing en tijdswinst

 

Asset inventaris - IDasset® IDasset® - computer hardware IDasset® - meubelen inventariseren & registereren IDasset® - inventarisatie van werktuigen
       

Mobiel en aansluitend op uw ERP

U hebt wellicht een ERP waarbij u gebruik maakt van de asset management module. Jammer genoeg is het nog steeds nodig om gegevens manueel of via Excellijsten te verzamelen. Met de mobiele scanners die data meteen invoeren in uw database, heeft u snel toegang tot correcte informatie. En uw werknemers kunnen zich voortaan toeleggen op taken met een hogere toegevoegde waarde.

IDasset® is ook beschikbaar in SaaS-model: IDasset® kan op uw server geïnstalleerd worden, maar is ook beschikbaar online. U hebt enkel een mobiel toestel nodig met een geïntegreerde barcode- of RFID-lezer en een 3G-verbinding en u kan beginnen werken!

Wij bieden u drie technologieën voor opvolging en inventarisatie van activa:

1. Met barcodes

  IDasset®:

 • Vereenvoudigde inventaris en beheer van equipment 
 • Gemakkelijk data importeren of exporteren
 • Alles-in-een oplossing met etiketten, printer, mobiele toestellen en software

Barcodes zorgen voor een grote nauwkeurigheid en zichtbaarheid. Met behulp van draagbare scanners en onze IDasset® software-oplossing kan u activa beheren en oplijsten, een inventaris en status update genereren en rapporteren over de resultaten.

 
2. Met RFID

RFID etiketten of tags laten toe om efficiënter te scannen aangezien u geen zichtlijn nodig hebt. In combinatie met onze IDasset® software-oplossing, kunt u eveneens activa beheren en oplijsten, een inventaris en status update genereren en rapporteren over de resultaten.

 
3. Real-time beheer van activa

Met real-time beheer van activa hebt u een real-time overzicht van de status en de locatie van uw activa. Wij bieden u deze software platforms:

 • ViZix (van onze partner Mojix): deze bieden een replay functie, heat maps en gevorderde statistieken en analyses
 • MobileView (door onze partner Extronics) om te volgen, te beheren, te alarmeren, te integreren en te visualiseren

 


Hoe werkt het? IDasset® in 3 stappen

1. Creëren van de assets:

Assets kan u met een webapplicatie of op een mobiel toestel aanmaken, of u importeert ze vanuit een ander systeem. Het unieke assetnummer verschijnt op een voorgedrukt etiket in een normaal leesbare vorm, in een 1D- of 2D-barcode of als UHF RFID. Het afdrukken en/of programmeren van de etiketten maakt ook deel uit van IDasset®.

2. InventariserenIDasset<sup>®</sup> inventarisatie

Alle assets worden met een mobiel toestel gelokaliseerd. Na het scannen van de plaats moet men alle aanwezige assets scannen. Het toestel toont vervolgens de verschillen met de vorige inventarisopname (ontbrekende of bijkomende as-sets). Deze handeling kan u ook offline uitvoeren. U hebt dus geen wifi- of 3G-verbinding nodig tijdens de inventaris. Met het mobiele toestel kan u ook de verplaatsing van assets naar een andere locatie registreren zodat u steeds up-to-date blijft.

3. Rapportering

De IDasset® website laat u toe de locatie van alle assets te raadplegen, de datum van de laatste inventaris of verplaatsing, en de status en historiek van elke individueel asset. Zoekcriteria zijn gebaseerd op gebouw, lokaal, categorie, item, eigenaar, status enz. U kan deze gegevens ook exporteren naar andere systemen om bv. in de boekhoudsoftware te verwerken.


Klanten die met IDasset® werken:

AZ Jan Palfijn IDasset<sup>®</sup>   

AZ Jan Palfijn kiest voor Intelligent asset management

     
Unilin IDasset<sup>®</sup>  

UNILIN kiest voor intelligent asset management voor Stockbeheer van IT-apparatuur