IDvoice  - Spraakgestuurde Order Picking

Voor een efficiënte uitvoering van orderpicking

Spraakgestuurde oplossingen worden algemeen gebruikt in logistiek, vooral voor order picking, maar ze kunnen ook ingezet worden voor goederenontvangst, wegzetten, cross-docking en inventariseren. Met behulp van spraakherkenning en -synthese laat spraaktechnologie medewerkers toe om met een Warehouse Management Systeem (WMS) te communiceren. Uitgerust met een draadloze draagbare computer (i.e. een voice terminal) in combinatie met een headset en een microfoon, ontvangen de operatoren hun instructies via spraak en bevestigen zij mondeling hun acties en gegevens terug naar het systeem. De voice terminal communiceert rechtstreeks met het WMS via het draadloze netwerk. Momenteel zijn bv. ook compacte vesten beschikbaar die alle hardware integreren voor nog meer gebruiksgemak, of u kan smart glasses inzetten.

De IDvoice-oplossing van PHI DATA® is gebaseerd op de technologie van het Duitse topSystem dat marktleider is in Europa op vlak van voice picking systemen. 

 

|| Voordelen

  • Verbetering in nauwkeurigheid: bij het overstappen van een systeem met papieren formulieren naar een voice picking systeem kunnen fouten bij het picken al snel verminderd worden met 80 to 90%
  • Productiviteitswinst: handen- en ogenvrij werken maakt het picken niet enkel sneller, bij papierloze picking is het niet meer nodig documenten af te drukken en te verdelen. Bovendien is er aanzienlijk minder tijd nodig voor het trainen van nieuwe operatoren, waardoor de productiviteit van het pickingproces omhoog gaat.
  • Kostenbesparingen: uiteraard valt de kost van het papier weg, maar afgezien daarvan optimaliseert de stroom van real-time gegevens de voorraadopname en -aanvulling, waardoor men een goedkoper warehouse management kijgt. De grotere impact echter komt uit de verbetering van de nauwkeurigheid en de verhoging van de productiviteit waardoor men al snel tot een gemiddelde terugverdientijd komt van maximum 1 jaar (voor activteiten met 1 picking ploeg per dag) en een betere ervaring voor de eindklant bereikt.

PHI DATA® heeft de juiste oplossing voor al uw spraakgestuurde toepassingen. Onze eigen IDvoice kan u reeds bieden wat u nodig heeft. We werken ook met de vooraanstaande leveranciers van spraakgestuurde oplossingen en integreren deze naadloos in uw ERP of WMS.

 

Voice Picking   Pick by Voice vest   Voice and Vision
         

Lees wat onze klanten vertellen over de voordelen van een spraakgestuurde oplossing:

Volvo gebruikt IDvoice   PHI DATA® implementeert Pick-to-Voice bij Volvo Cars Gent
Atlas Copco kiest voor Voice Picking   Atlas Copco optimaliseert orderpicking met voice-oplossing