Published on:
25 maart 2014

Markt: Industrie
Technologie: Voice
Oplossing: Spraakgestuurde oplossingen

Voice-oplossing PHI DATA® verbetert kwaliteit orderpicking bij Atlas Copco met 65%

Wemmel, 25 maart 2014 – Atlas Copco heeft zijn papieren pickingsysteem in de Power Tools-vestiging in Hoeselt vervangen door een voice-oplossing. Daarvoor deed het bedrijf een beroep op PHI DATA®. De oplossing leidt tot een kwaliteitsverbetering van 65%.

Atlas Copco verwerkte de bestellingen voor verkoop, verhuur en herstellingen tot voor kort via orderpicking op papier. Daarbij reden pickers met papieren lijsten van locatie naar locatie en sorteerden ze hun bestellingen en bestelbonnen manueel. Samen met PHI DATA® ging Atlas Copco op zoek naar een oplossing om de foutenlast te verminderen. Die oplossing, een systeem van TopSystem met voicepicking, biedt ook een beter zicht op de tussentijdse status van de bestellingen.Voice picking

“We hebben gekozen voor een systeem dat zonder middleware kon worden geïntegreerd in SAP”, zegt An Beullens, Quality Engineer bij Atlas Copco. “We beschikken intern over SAP-programmeurs, dus dat was voor ons een belangrijke voorwaarde. We hadden ook een duidelijke doelstelling: we wilden minstens 30% minder klachten van klanten over hun bestelling. Het resultaat overtreft onze verwachtingen: we zien een kwaliteitsverbetering van 65%.”

Momenteel wordt 80% van de orderlijnen met de voice-oplossing gepickt, door een 20-tal pickers. De communicatie gebeurt volledig online. De pickers krijgen hun instructies via een koptelefoon te horen: waar het product zich bevindt, hoeveel ze ervan nodig hebben,... Via spraak bevestigt de picker stap voor stap dat hij de instructies heeft uitgevoerd.

Atlas Copco en PHI DATA® werkten al langer samen: PHI DATA® staat in voor de levering van en het onderhoud aan de printers, scanners en hun toebehoren bij Atlas Copco. “En ook deze keer verliep de samenwerking zeer vlot”, zegt An Beullens.

 

Over PHI DATA® nv
PHI DATA® nv is specialist op het gebied van automatische identificatie, datacaptatie en lokalisatie. PHI DATA® nv adviseert, ontwikkelt, levert, implementeert en ondersteunt totaaloplossingen binnen de applicatiedomeinen Field Force Automation, Work Floor Automation, Labelling, RTLS en Condition Monitoring. PHI DATA® biedt deze totaaloplossingen incl. onderhoud en financiering ook aan als managed service tegen een vast maandbedrag. PHI DATA® nv heeft klanten in de industrie (food en non food), logistiek, transport, distributie, retail, gezondheidszorg, overheidssectoren, diensten- en nutsbedrijven.
Meer informatie op www.phidata.be

Over Atlas Copco
Atlas Copco is een industriële groep die wereldwijd marktleider is op het gebied van compressoren, expanders en luchtbehandelingssystemen, apparatuur voor de bouw en mijnbouw, industriële gereedschappen en assemblagesystemen. Met zijn innovatieve producten en diensten levert Atlas Copco oplossingen gericht op duurzame productiviteit. Het bedrijf is opgericht in 1873, heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en is wereldwijd actief in meer dan 180 landen. In 2013 werkten er meer dan 40.000 mensen bij Atlas Copco en bedroeg de totale omzet 9,7 miljard euro.
Meer informatie op www.atlascopco.com