Published on:
15 januari 2015

Technologie: RFID
Oplossing: Real Time Location System (RTLS)

PHI DATA® verdeelt ‘Intelligent Locating Technology’ van Quuppa

Real time location system lokaliseert met hoge nauwkeurigheid voorwerpen op de werkvloer die snel bewegen 

Wemmel, 15 januari 2015 – PHI DATA® en Quuppa hebben een overeenkomst gesloten waardoor de specialist in automatische identificatie, datacaptatie en lokalisatie de vernieuwende Intelligent Locating Technology van Quuppa zal verdelen. Daardoor kan PHI DATA® zijn klanten in productie, logistiek, healthcare en retail nog meer opties bieden in de zoektocht naar de optimale oplossing voor hun lokalisatievraag.

PHI DATA® verdeelt en implementeert het volledige gamma van Quuppa, inclusief materiaal, software, tools en diensten. Het vernieuwende systeem is een van de meest volledige Real Time Locating Systems (RTLS) op de markt. De oplossing kan in real time de locatie en beweging meten van elk object, tot op minder dan een meter nauwkeurig. Dat geldt ook voor objecten die snel bewegen. Het lokalisatiesysteem maakt daarvoor gebruik van bluetooth-technologie. Het systeem is extreem veelzijdig, kostefficiënt, en bewijst dagelijks zijn nut in verschillende sectoren en applicaties.

Antennes, tags en software worden gemakkelijk geïnstalleerd en geïntegreerd in de bestaande infrastructuur en ICT backoffice, waarna de oplossing eenvoudig te configureren en beheren is via een web-gebaseerd dashboard. Een eindeloos aantal tags en bluetooth-apparaten kan worden verbonden aan de oplossing. Het Quuppa Intelligent Locating System monitort in real time de exacte locatie van het verbonden voorwerp en in minder dan 100ms wordt de informatie verwerkt.

“De mogelijkheden die de oplossing van Quuppa biedt zijn enorm”, zegt Guy Couder, General Manager bij PHI DATA®. “Naast het klassieke ‘Waar bevindt zich dit of dat nu?’, kunnen onze klanten deze oplossing onder andere gebruiken om interne parcours van personen en objecten te analyseren en optimaliseren en om in real time botsingen te voorkomen. Ook in omstandigheden met verminderde of slechte zichtbaarheid en in noodsituaties kan men tot op minder dan een meter nauwkeurig weten waar mensen of safety equipment zich bevinden.”

“We zijn erg tevreden met PHI DATA® als partner en verdeler van onze RTLS-technologie. Hun medewerkers hebben een ruime ervaring in verschillende sectoren en werken erg klantgericht. Dat zijn precies de eigenschappen die nodig zijn om optimale oplossingen te bieden met onze Intelligent Locating Technology”, zegt Kimmo Kalliola, CEO van Quuppa.

 

--------

Over PHI DATA® nv

PHI DATA® nv is specialist op het gebied van automatische identificatie, datacaptatie en lokalisatie. PHI DATA® nv adviseert, ontwikkelt, levert, implementeert en ondersteunt totaaloplossingen binnen de applicatiedomeinen Field Force Automation, Work Floor Automation, Labelling, RTLS en Condition Monitoring. PHI DATA® biedt deze totaaloplossingen ook aan incl. onderhoud en financiering. PHI DATA® nv heeft klanten in de industrie (food en non food), logistiek, transport, distributie, retail, gezondheidszorg, overheidssectoren, diensten- en nutsbedrijven.

Meer informatie op http://www.phidata.be

 

Over Quuppa oy

Quuppa is de uitvinder en leverancier van Intelligent Locating Technology. Quuppa biedt geavanceerde Real Time Locating Systems (RTLS) met hardware, software en diensten aan bedrijven in verschillende sectoren, zoals retail, gezondheidszorg, sport, transport en industrie.

Quuppa is een onafhankelijk privébedrijf met hoofdkantoor in Finland. Voor meer informatie, mail naar info@quuppa.com of bezoek onze website www.quuppa.com