Published on:
20 maart 2018

PHI DATA® zoekt strategische partner voor groeiambities

Wemmel, 20 maart 2018 – PHI DATA, de Belgische integrator van automatische identificatie- en lokalisatieoplossingen, is op zoek naar een strategische partner om de groeiambities van het bedrijf kracht bij te zetten. PHI DATA® wil in de volgende 3 jaar de kaap van 20 miljoen euro omzet ronden via organische groei. Het zet daarbij in op applicatiesoftware en het Industrial Internet of Things (IIoT). Daarmee bouwt het voort op zijn rijke ervaring inzake connectiviteit en datacaptatie. Daarnaast kijkt CEO Guy Couder in een tweede fase naar gerichte overnames van kleinere spelers of start-ups in onze buurlanden om straks een bredere markt te bedienen en door te stoten naar 30 miljoen euro omzet. Hij is op zoek naar een strategische aandeelhouder die actief mee aan de kar wil trekken.

Guy Couder, CEO'PHI DATA is de voorbije jaren sterk gegroeid. We zijn de grootste onafhankelijke speler op de Belgische Auto-ID-markt en we willen door op dat elan. Ik verwacht dat we de volgende jaren blijven groeien, maar met de hulp van een strategische partner kunnen we nog een versnelling hoger schakelen. Ik zoek een partij die mee in het bedrijf stapt en een actieve bijdrage levert, een sterk netwerk heeft en die mee werk maakt van groei, schaalbaarheid en het daarop afstemmen van de organisatie.’

Guy Couder verwacht ook consolidatie binnen de sector en wil daar ten volle op inspelen. Tegelijkertijd moet PHI DATA® blijven investeren in de nieuwste technologieën: ‘Vandaag is dat zonder twijfel het Industrial Internet of Things, de toepassing van IoT in industriële omgevingen. Maar morgen zetten blockchain en artificiële intelligentie opnieuw heel wat in beweging in de productie- en toeleveringsketen.'

Management buy-out

Dat het Guy Couder menens is, bewijst ook de recente management buy-out. Hij kocht een van de stichters van PHI DATA uit en trok zo zijn participatie in het bedrijf op naar 55 procent. Daarmee heeft Couder de regie in eigen handen.

Daarnaast schreef PHI DATA ook een aantal vacatures uit. Het bedrijf is op zoek naar projectleiders, programmeurs, verkopers en technici die mee de schouders willen zetten onder de groeiambities.

PHI DATA, opgericht in 1981 als distributeur van printers en barcodescanners, kan bogen op meer dan 35 jaar ervaring en is intussen uitgegroeid tot een vooraanstaand Auto-ID solution integrator. Het bedrijf telt ruim 2.000 klanten in verschillende sectoren die allen beroep doen op de expertise van PHI DATA® om hun supply chain of business processen digitaal te transformeren.

 

###

Over PHI DATA®

Als expert in Auto-ID-oplossingen helpt PHI DATA® zijn klanten met de digitalisering van hun supplychain, werkvloer en bedrijfsexterne activiteiten op basis van innovatieve automatische identificatietechnologieën en het Industriële Internet of Things. Verschillende soorten bedrijven uit zowel de industriële, logistieke, transport- en distributiesector als uit de gezondheids-, administratie-, nuts- en dienstensector boeken succes met onze oplossingen.

PHI DATA® houdt er steeds hoge kwaliteitsstandaarden op na en zet zijn klanten op de eerste plaats. Dankzij die aanpak is PHI DATA® al ruim 35 jaar marktleider in een branche die voortdurend in beweging is. We spitsen onze oplossingen niet alleen toe op onze gebruikers en hun omgeving, maar zorgen ook voor een efficiënte integratie van onze oplossingen in het ICT-ecosysteem van de klant. Daarnaast bieden we de nodige onderhouds- en ondersteuningsdiensten.