Published on:
08 mei 2019

PHI DATA stelt Dave Engel aan als Business Development Manager RFID, RTLS & IIOT Solutions

Integrated Solutions wordt speerpunt van PHI DATA

Wemmel, 8 mei 2019 -- PHI DATA, integrator van automatische identificatie- en lokalisatieoplossingen, stelt Dave Engel aan als Business Development Manager in de business unit Integrated Solutions, meer bepaald voor zijn RFID, RTLS & IIOT Solutions. Het bedrijf wil namelijk de komende jaren fors inzetten op het in de markt brengen van geïntegreerde en innovatieve oplossingen, waarrond PHI DATA de afgelopen jaren een aanzienlijke kennis en expertise heeft opgebouwd. De Auto-ID specialist voorziet voor de in 2018 opgerichte business unit een sterke groei over de komende jaren.

“PHI DATA wil zich de komende jaren steeds meer richten op de verkoop en uitlevering van geïntegreerde en innovatieve oplossingen”, legt Guy Couder, CEO van PHI DATA, uit. “We hebben hierrond de afgelopen jaren heel wat expertise opgebouwd, en diverse software modules ontwikkeld. We gaan dan ook trachten met onze Integrated Solutions-afdeling onze belangrijkste oplossingen inzake Auto-ID (gebaseerd op technologieën zoals RFID, RTLS en IoT) op een doelgerichte en professionele manier de markt in te brengen.”

Groei van 2 cijfers

Om die reden werd Dave Engel aangeworven. “Dave zal de afdeling Integrated Solutions een flinke boost geven. De mensen die in deze afdeling werken als business developer, moeten in de eerste plaats over heel wat kennis beschikken inzake RFID, RTLS, en IoT-oplossingen, maar ze moeten eveneens vertrouwd zijn met de business processen per sector”, legt Guy Couder uit. “Dave heeft meer dan 15 jaar ervaring in de sector van  tracking & tracing en zal zich helemaal richten naar het in de markt zetten van de geïntegreerde en innovatieve oplossingen voor de digitale transformatie van logistieke activiteiten. PHI DATA voorspelt dat de afdeling Integrated Solutions een zeer sterke groei zal kennen, die ver boven de two-digit range zal liggen.”

Technologie + expertise = innovatieve oplossingen

“PHI DATA heeft meer dan 35 jaar ervaring en expertise opgebouwd rond Auto-ID. Met alle kennis die wij in huis hebben, willen we bedrijven helpen op een transparante manier een krachtige stap te zetten naar Industrie 4.0”, legt Dave Engel uit. “Business Development is voor ons niet alleen het verkopen van technologie, zoals RTLS (Real Time Location Services). Met de afdeling Integrated Solutions wil PHI DATA effectief innovatieve oplossingen naar de bedrijven brengen. De noden in de markt ontwikkelen zich namelijk voortdurend. Het is onze taak te detecteren wat er in de verschillende sectoren speelt en wat de vragen zijn van de klanten. Wij gaan de verschillende problematieken van de klanten identificeren, analyseren, en daar de juiste technologie naast zetten. Echter, technologie op zich is niet de oplossing. Het is pas wanneer je deze technologie combineert met kennis, knowhow en expertise dat je tot de oplossing komt voor de klant. Voor mij betekent business development dan ook dat je op basis van een juiste analyse, een juiste oplossing aanbrengt, die je dan verder ontwikkelt in de markt.”

De afdeling Integrated Solutions wordt ook steeds belangrijker voor PHI DATA. Het bedrijf wil de afdeling nog verder uitbreiden en is voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s om het team te versterken.