Published on:
19 maart 2013

Oplossing: Field Force Automation (FFA)

PHI DATA® brengt oplossing voor Field Force automatisering op de markt

Wemmel, 19 maart 2013 – PHI DATA®, specialist op het gebied van automatische identificatie, lokalisatie en datacaptatie, lanceert een nieuwe oplossing voor het beheer en de automatisering van de Field Force. ID Field is een tool om centraal de planning, uitvoering, coördinatie, rapportering en controle van de medewerkers ‘in the field’ in real-time te beheren. Via de mobiele applicatie op professionele smartphones of tablets, kan de mobiele buitendienstmedewerker input en feedback geven over zijn activiteiten.

Het beheer van medewerkers in the field is geen eenvoudige opdracht. Sommige bedrijven werken vandaag nog met takenlijsten en activiteitenrapporten op papier of in Excel, omdat dat op korte termijn het eenvoudigste lijkt. Anderen werken met een batchoplossing waarbij de gegevens aan het einde van de werkdag worden opgeladen. Op lange termijn blijkt de foutenmarge en het tijds- en efficiëntieverlies dan echter erg hoog te zijn.

Om daarop in te spelen lanceert PHI DATA® ‘ID Field’. Deze software omvat twee complementaire modules. Enerzijds is er een web-interface, ontworpen voor de backoffice om werkorders snel en vlot te genereren en in te plannen en om een overzicht van de activiteiten te behouden. Anderzijds wordt een mobiele software geïnstalleerd op een professionele smartphone of tablet zodat buitendienstmedewerkers de planning in real-time ontvangen, de klanthistoriek kunnen consulteren, het verbruik van wisselstukken kunnen registreren en onmiddellijk kunnen rapporteren over uitgevoerde opdrachten. Deze werkrapporten, gegenereerd vanop de mobiele toestellen, kunnen bovendien worden aangevuld met foto's, klanthandtekeningen op het scherm en GPS-coördinaten. Alle datacommunicatie verloopt automatisch, waardoor er sneller en efficiënter, veiliger en nauwkeuriger, voordeliger en winstgevender kan worden gewerkt.

De oplossing is beschikbaar als een totaalpakket, dat bestaat uit een web-interface, mobiele software, mobiele hardware (rugged smartphones of tablets), technische ondersteuning inclusief herstelling en de financiering op basis van een vaste kostprijs per maand. Bedrijven hoeven dus niet langer met meerdere leveranciers te werken. PHI DATA® biedt een all-in-one oplossing, geleverd door één partij en met één contract.

 “Eind 2012 beslisten we om onze bedrijfsstrategie meer toe te spitsen op onze zes focusdomeinen enerzijds en op het aanleveren van packaged applicatiesoftware anderzijds. De lancering van ID Field past perfect in die strategie. Binnen Field Force Automation is er een groeiende behoefte aan betrouwbare oplossingen die zowel voor het beheer als voor het opvolgen van buitenactiviteiten eenvoudig en krachtig in gebruik zijn. Door de ‘as a service’-formule maken we de oplossing financieel toegankelijker en helpen we onze klanten bovendien om hun kosten meer te spreiden”, zegt Guy Couder, General Manager van PHI DATA®.