Published on:
17 mei 2013

Markt: Gezondheidszorg
Technologie: Mobiele toestellen
Oplossing: Work Floor Automation (WFA)

PHI DATA® en AZ Monica winnen Industrie Award

Wemmel, 17 mei 2013 - PHI DATA® en AZ Monica hebben de Industrie Award gewonnen in de categorie Logistics. Binnen dit project zorgde PHI DATA® voor een efficiënter verloop van de logistiek op de Antwerpse ziekenhuiscampus. Dat leidde tot een betere patiëntenervaring, een verlaagde werkdruk en een verhoogde werktevredenheid bij de verpleegkundigen.

De Industrie Awards worden uitgereikt door Industrie Technisch Management, een industrieel vakblad van uitgeverij Roularta. Ze bekronen elk jaar de meest interessante, unieke en concurrentiële projecten in drie categorieën. Het project van PHI DATA® en AZ Monica haalde het in de categorie Logistics van projecten van eSphere en Egemin Automation.

Dirk Van de Vyver, adjunct algemeen directeur van AZ Monica, is een groot voorstander van de Lean-filosofie. In zijn zoektocht naar de beste partner om de filosofie in de praktijk om te zetten, kwam hij terecht bij PHI DATA®, specialist in automatische identificatie, datacaptatie en lokalisatie. Het project regelt de implementatie van soft- en hardware die een efficiënter voorraadbeheer verzekert, zorgt voor mobiele oplossingen voor onderhoud, schoonmaak, middelen- en patiëntentransport, en digitaliseert de maaltijdkeuze. .
“We zijn erg blij dat onze inspanningen om van de ziekencampus van AZ Monica in Deurne Lean-omgevingen te maken, niet onopgemerkt bleven. De logistieke behoeften in ziekenhuizen worden nog te weinig aangepakt. Dat AZ Monica samen met ons die sprong wel waagde, is door de jury beloond”, zegt een erg tevreden Guy Couder, General Manager bij PHI DATA®.

Dat de implementatie een succes is, bewijzen niet alleen de award, maar ook de cijfers. Sinds de invoering worden logistieke medewerkers 30% efficiënter ingezet. Verpleegkundigen spenderen 20% minder tijd aan administratie. Daardoor kunnen ze zich focussen op de zorg voor patiënten. Dat lijdt tot een verminderde foutenlast, een verhoogde jobtevredenheid en een betere patiëntenervaring.