Published on:
19 december 2013

Markt: Logistiek, transport, distributie
Technologie: Scannen
Oplossing: Work Floor Automation (WFA)

PHI DATA® helpt Wink boodschappen snel en foutloos klaar te zetten

Wemmel, 19 december 2013 - De groep Louis Delhaize lanceerde begin december in Zaventem de drive-in winkel ‘Wink’. Daar kunnen consumenten online producten bestellen die ze twee uur later mogen ophalen. Om ervoor te zorgen dat de bestellingen snel en foutloos worden klaargezet, deed het bedrijf een beroep op PHI DATA®.

Het drive-in-winkelconcept is uniek in België, dus had Wink een oplossing op maat nodig. Voor het voorraadbeheer, de picking, de controle en de lokalisatie van alle producten in het magazijn deed Wink een beroep op PHI DATA®. De specialist op het gebied van automatische identificatie, datacaptatie en lokalisatie implementeerde onder andere scanners, software en een printoplossing voor het afdrukken van barcodes.

Wanneer klanten van Wink via de website www.wink.be hun boodschappen bestellen, schieten de medewerkers in actie. Met behulp van de scanners en de lokalisatie-oplossing van PHI DATA® zetten ze alle producten snel en foutloos klaar, zodat die na twee uur opgepikt kunnen worden. Bij het inladen in de wagen van de klant wordt de bestelling nogmaals gecontroleerd met behulp van de oplossing van PHI DATA®.

“Toen we PHI DATA® contacteerden, hadden we binnen een extreem korte tijdspanne een oplossing nodig die op maat was gemaakt”, zegt Isabel Donvil, Marketing Manager van Wink. “Voor het geval die niet op tijd operationeel zou zijn, zorgden we dat we manuele processen konden gebruiken als back-up. Die hebben we gelukkig niet nodig gehad, want de oplossing van PHI DATA® is echt noodzakelijk voor onze goede werking. Bij manuele processen is er te weinig controle mogelijk en gebeuren er te veel fouten. Dankzij de oplossing van PHI DATA® kunnen we onze klanten de kwaliteit bieden waar ze recht op hebben.”

Tegen eind 2016 wil Wink de oplossingen van PHI DATA® gebruiken in tien winkels, verspreid over België.

 

Over PHI DATA® nv
PHI DATA® nv is specialist op het gebied van automatische identificatie, datacaptatie en lokalisatie. PHI DATA® nv adviseert, ontwikkelt, levert, implementeert en ondersteunt totaaloplossingen binnen de applicatiedomeinen Field Force Automation, Work Floor Automation, Labelling, RTLS en Condition Monitoring. PHI DATA® biedt deze totaaloplossingen incl. onderhoud en financiering ook aan als managed service tegen een vast maandbedrag. PHI DATA® nv heeft klanten in de industrie (food en non food), logistiek, transport, distributie, retail, gezondheidszorg, overheidssectoren, diensten- en nutsbedrijven.

Meer informatie op http://www.phidata.be

Over Wink Market nv
Wink is een gloednieuw shopconcept. Je winkelt online op www.wink.be, wanneer het jou past, en 2 uur later kan je jouw boodschappen al oppikken. Of op het tijdstip dat jou past. Zonder aanschuiven, zonder wachten, zonder tijdsverlies. Wink werkt volledig autonoom en kiest daarmee resoluut voor een nieuw model dat in het teken staat van de proximiteit en de service naar de klant toe. De allereerste Wink heeft de deuren geopend in Zaventem, en wordt gevolgd door een tweede vestiging in Waver in het eerste trimester van 2014. Op 3 jaar tijd worden 10 Wink’s ingepland en de daaropvolgende drie jaren zal het aantal vestigingen nog eens verdubbeld worden.

Meer informatie op www.wink.be