Klik hier voor een online versie.
PHI DATA<sup>®</sup>
Nieuwsbrief Herfst 2016
 
IDAsset voor efficiënt beheer van activa - 2 voorbeelden uit de praktijk
Tegenwoordig is er steeds meer nood aan een nauwkeurige opvolging van activa (assets), gaande van kantoormeubilair, informaticamateriaal, wisselstukken, werktuigen en zelfs kunstwerken. De belangrijkste redenen daarvoor zijn:
- Verlies en diefstal voorkomen
- Optimaal gebruik van ruimte en materiaal
- Kostenbesparing
- Wettelijke naleving van inspectie-intervallen
Hieronder vindt u twee voorbeelden waar intelligent asset management zijn nut heeft bewezen.
 
“Sinds we het nieuwe systeem hebben geïnstalleerd, doen we elke week een stocktelling. De frequentie van de tellingen is dus verdubbeld, maar de totale tijd die we er aan spenderen is gehalveerd. Niet alleen sparen we er veel tijd mee uit; omdat we niet meer handmatig de tellingen uitvoeren, is het aantal fouten tot een absoluut minimum herleid”, zegt Ludovic Six, IS Support Manager bij Unilin.
​PHI DATA® implementeerde een intelligent asset management systeem gebaseerd op RFID-technologie en bijhorende IDAsset-oplossing voor een snellere stocktelling en lagere foutenmarge.
Voor een slimme inventarisatie en lokalisatie van alle assets - van medische apparatuur tot stoelen en kasten - koos AZ Jan Palfijn voor een barcode scansysteem. De oplossing van PHI DATA® omvat hardware, labels en licenties, en tevens de implementatie en koppeling met het bestaand asset management systeem.
“Sinds we werken met de scanners is ons werk een stuk gemakkelijker. De gebruiksvriendelijkheid maakt het eenvoudig om periodiek inventaris op te maken. Waar we voordien minder controle hadden over de precieze locatie van toestellen en meubilair, kunnen we nu korter op de bal spelen”, legt Hein Reynaert uit.
Ook nood aan een oplossing zoals deze? Ontdek hier hoe AZ Jan Palfijn te werk ging.
 
Mazda Motor Logistics Europe
Mazda Motor Logistics Europe: RFID-oplossing voor RTI (returnable transport items) management​ en in- & outbound logistics - nu ook een video
In de vorige editie kon u al lezen hoe Mazda Motor Logistics Europe een oplossing vond voor de registratie en tracking van de kooien en bakken voor wisselstukken. De oplossing van PHI DATA® i.s.m. Mojix met RFID-tags en -labels, slim geplaatste poorten en RFID-antennes, het ViZix IoT platform en deels op maat geschreven software voor de verbinding met het bestaande WMS-systeem is succesvol. Op onze blog leest u een samenvatting.
Maar, we laten de klant graag zelf uitleggen wat de voordelen zijn. Bekijk daarom hier de video.
 
Tijd voor een WiFi check? Wij doen het graag voor u!
U kent het wellicht: uw draadloos netwerk krijgt regelmatig af te rekenen met plotse uitval, onvoldoende dekking, moeilijke verbinding, een toenemend aantal toestellen die een impact hebben op de infrastructuur, oude versies van firmware, gebrekkige beveiliging enz. Deze problemen hebben niet enkel een negatief effect op uw productiviteit, maar creëren vaak ook wrevel bij u en uw werknemers. ​​
Dan is het tijd om uw netwerk te laten controleren door een expert!
Wat houdt onze WiFi check in?
Enerzijds controleren wij een aantal aspecten van de infrastructuur zoals:
- Dekking en lokaliseren van 'gaten'
- Meting van storingen
- Veiligheidscheck van de communicatie tussen Wi-Fi infrastructuur en toestellen
Anderzijds kunnen wij ook uw draadloze apparaten controleren:
- Roaming check
- Controle van firmware en versies
- Configuratie van de beveiliging
- Algemene set-up voor gebruikers
Telkens krijgt u ook een rapport met aanbevelingen.
 
Wil u uw WiFi netwerk onder de loep laten nemen? Neem dan contact met ons op.
 
Afdeling in de kijker: Application Software Services-team
Ontbrekende schakel
PHI DATA® is gespecialiseerd in (de levering en implementatie van) technologie voor identificatie. Het betreft dan oplossingen zoals label printers, mobile devices, of RFID-gates. Om die technologieën in de praktijk te kunnen aanwenden op de meest efficiënte manier, ontbreekt er bij de klanten vaak een stukje intelligente software en een stukje user interface. De afdeling Application Software Services van Luc Snellings, bestaande uit 6 personen, neemt de ontbrekende schakel tussen de bestaande informatiesystemen bij de klant en de gespecialiseerde identificatietechnologieën voor zijn rekening.
Specifieke competenties vereist
“Dergelijke op maat geschreven software vraagt specifieke competenties, omdat je alle gespecialiseerde hardware én de werking ervan moet kennen, en omdat je te maken krijgt met operating systems die vaak minder gekend zijn, zoals Windows Mobile, Linux, Android, etc.”, legt Luc Snellings uit. “Omdat het om industriële toepassingen gaat die moeten werken op een stabiele, bedrijfszekere manier, die niet mogen falen en die geen manuele interventies vragen, is er ook een ver doorgedreven kennis vereist van deze platformen.
 
Uitbesteden is de boodschap
Gezien de mate van specialisering in dit domein, is het vaak voor klanten inefficiënt om zelf deze competenties te vergaren of dergelijke projecten zelf uit te voeren. Het zijn namelijk vaak one-off projecten, in een continu veranderende IT-omgeving. “Wij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen dus tijd- en kostenefficiënt werken. Ons team bestaat dan ook uit mensen die jaren ervaring hebben in dit domein”, vervolledigt Luc Snellings.
 
Totaaloplossingen
PHI DATA® gaat echter nog een stuk verder dan enkel het technische gedeelte. “We schrijven niet alleen een stukje software dat de connectie vormt tussen bijvoorbeeld de hardware en de systemen van de klant; in onze oplossing zit eveneens een stuk backoffice begrepen, geïnterfaced met de bestaande informatiesystemen. Het zijn eigenlijk totaaloplossingen.”
 
Flexibele standaardoplossingen
PHI DATA® biedt naast de op maat geschreven technologie, ook over een aantal standaardoplossingen die beantwoorden aan noden die regelmatig in de markt terugkomen. Deze standaardoplossingen hebben het grote voordeel dat ze goedkoper zijn dan software op maat. Omdat ze intern ontwikkeld worden kunnen ze indien nodig worden aangepast aan de concrete praktische ad hoc noden van de klant. Deze oplossingen zijn zeer eenvoudig in gebruik en in design. “Dat moet ook, want deze toepassingen staan dicht bij de werkvloer. Daarom moeten ze flexibel zijn om een maximale efficiëntie in uitvoering te kunnen bereiken”, zegt Luc Snellings.
 
Het gebruik van voice-technologie in het magazijn is nu eenvoudiger dan ooit
Het gebruik van voice technologie in het magazijn is nu eenvoudiger dan ooit. Lydia Plug&Play – een topsystem product in ons gamma - is een out of the box-pakket voor voice picking toepassingen tot 25 gebruikers. Alle componenten voor een eenvoudige en succesvolle upgrade naar een “speaking warehouse” zijn inbegrepen, zoals software, hardware en de nodige go-live services. Indien nodig kan de basismodule uitgebreid worden met bijkomende modules voor andere functies, zoals controle op inkomende goederen, put-away, inventarisopname en laden van vrachtwagens. Het Lydia Plug&Play pakket is gebaseerd op standaard componenten en processen, waardoor de implementatie zeer eenvoudig en betaalbaar is voor kleinere en middelgrote bedrijven. Waarom meer uitgeven dan nodig? Waarom nog langer wachten, wanneer voice-gestuurde systemen belangrijke verbeteringen meebrengen in de logistieke flow, zoals een foutvermindering (gemiddeld minder dan 1/10.000) en snellere en vlottere goederenmanipulaties door handenvrij werken?
 
SOTI MobiControl voor flexibel Enterprise Mobility Management
SOTI MobiControl is een totaaloplossing voor mobiliteitsbeheer, die zorgt voor een vlot beheer van alle mobiele apparaten, applicaties, content en beveiliging vanuit één enkele beheerconsole.
 
SOTI is de nummer één provider van Enterprise Mobility Management (EMM) oplossingen, die kan bogen op een klantenbestand van zo'n 15.000 bedrijven en miljoenen apparaten die wereldwijd worden beheerd. SOTI's paradepaardje is MobiControl, een product waarmee bedrijven hun mobiele toepassingen op alle platformen kunnen optimaliseren en beveiligen.
SOTI breidt het standaard beveiligd mobiliteitsbeheer verder uit tot een alomvattende, flexibele oplossing voor een globaal beheer en uitgebreide beveiliging van alle mobiele apparaten die in een organisatie worden ingezet.
 
PHI DATA® biedt SOTI MobiControl aan, met de volgende FUNCTIES:
  • DEVICE PROVISIONING: zorgt ervoor dat uw gebruikers sneller aan de slag kunnen.
  • DEVICE ENROLLMENT: voor een eenvoudiger beheer van uw mobiele gebruikers.
  • DEVICE MANAGEMENT: bedrijfsmobiliteit is voortaan eenvoudig.
  • DEVICE SECURITY & COMPLIANCE: zorgt ervoor dat uw toestellen beveiligd blijven.
  • APPLICATION MANAGEMENT: geeft uw medewerkers toegang tot zakelijke toepassingen.
  • CONTENT MANAGEMENT: beveiligde toegang tot bedrijfsgegevens.
  • DEVICE RETIREMENT: zorgt voor een correcte einde levensduur van uw toestellen.
Maak gebruik van onze mobiliteitsexpertise om uw investeringen in bedrijfsmobiliteit maximaal te laten renderen met de professionele diensten van PHI DATA®. Voor advies op maat van uw bedrijf, aarzel niet om contact op te nemen met onze diensten.
 
PICKING & PACKING VOOR E-COMMERCE met IDPick&Pack
De explosie van e-commerce heeft een belangrijke invloed op de logistieke processen. Wanneer vroeger de klant niet in contact kwam met de distributiecentra en deze laatste de consument enkel bedienden via een herbevoorrading van de winkels, brengt e-commerce de winkel als het ware naar het distributiecenter.
DC’s zijn in het klassieke model gewend om grote bestellingen klaar te maken voor de winkels, terwijl ze nu geconfronteerd worden met bestellingen die gemiddeld niet veel meer dan één orderlijn bevatten.
Het voorbereiden van een grote bestelling kan vaak door een standaard ERP voorraadmodule aangestuurd worden, waarbij een pickinglijst (die eigenlijk vaak een levernota is) wordt afgedrukt voor elk order, waarmee dan de picker aan de slag kan. Wanneer de picking beëindigd is, brengt de picker informatie in voor het transport, zoals aantal en type gebruikte verpakkingen, om dan tenslotte verzendlabels te kunnen afdrukken. Deze operatie gebeurt soms in het ERP systeem, maar vaak ook rechtstreeks in een systeem voorzien door de transporteur.
 
Ontmoet ons op deze events
 
► 17 november 2016: Print & Apply roadshow
Bezoek samen met ons twee klanten die voor automatisatie van de etikettering hebben gekozen. SCA Hygiene Products en MACTac Europe kozen beiden voor een Print & Apply oplossing. Ontdek waarom ze voor deze oplossing hebben gekozen en wat de voordelen zijn. Meer details over het programma vindt u hier (Franstalig).
 
► 24 november 2016: Stanley Healthcare User Group
Bent u reeds gebruiker van onze RTLS oplossingen met de Stanley Heathcare suite of denkt u eraan om een dergelijke oplossing te implementeren? Dan bent u welkom op 24 november. Inschrijven kan via deze link.
 
PHI DATA<sup>®</sup> Technologieën
PHI DATA® NV - +32 (0)2 460 71 12 - www.phidata.be - sales@phidata.be
Indien u geen mails meer wenst te ontvangen geef ons dan een seintje via ​deze link.