PHI DATA<sup>®</sup>
Nieuwsbrief Lente 2017
 
Persbericht
 
PHI DATA® levert nieuwe asset inventory management oplossing bij de EU
Specialist in ID-automatisering PHI DATA® uit Wemmel heeft eind 2016 een aanbesteding gewonnen die uitging van vier Europese instanties: het secretariaat-generaal van de Raad, het Hof van Justitie van de Europese Unie, de Europese Rekenkamer en het European University Institute. Voorwerp van de opdracht is de implementatie van een nieuw systeem voor asset inventory management.
Deze vier instanties maken regelmatig een inventaris op van hun activa (IT-uitrusting, meubilair, maar ook waardevolle voorwerpen). Momenteel gebeurt de inventarisatie met behulp van mobiele barcodelezers, die evenwel versleten zijn en moeten worden vervangen.
De aanbesteding levert PHI DATA® een raamovereenkomst van vijf jaar op voor de aankoop van barcodelezers, de installatie en configuratie van een klantapplicatie op de barcodelezers, de set-up van een intermediaire server en vijf jaar onderhoud van de hele oplossing (inclusief software en hardware).
PHI DATA® heeft begrepen wat de vier instellingen nodig hadden en heeft een oplossing met 150 barcodelezers (Datalogic Memor X3) voorgesteld. Zij zullen een verbinding maken met de backend client via PHI DATA®’s eigen IDasset®-software.
De nieuwe oplossing vervangt het huidige inventarissysteem dat verschillende Europese instellingen sinds 2007 gebruiken en kan worden ingezet voor het beheer en de inventarisatie van activa die zich op meerdere locaties bevinden.
 
Hebt u vragen of wilt u meer weten over onze oplossing voor asset inventarisatie en registratie, neem dan contact op met ons sales team.
Andere projecten rond asset registratie en inventarisatie hebben we gerealiseerd bij Unilin en AZ Jan Palfijn. ​​
 
 
De hygiënespecialist SCA hernieuwt zijn vertrouwen in de LabelEasy-oplossing​
In 2011 was SCA Hygiene Products Stembert, producent van papieren hygiëneproducten, de eerste Belgische onderneming die koos voor de LabelEasy-formule.
In het kader van dit nieuwe project wil SCA het systeem waarmee labels worden aangebracht (het 'pallet') veiliger maken en het besturingssysteem van de twee Print & Apply-machines vervangen. Het hoofddoel van de onderneming is om de traceerbaarheid van haar producten te verzekeren zodat haar klanten kunnen rekenen op een kwaliteitsvolle dienstverlening.
Daarvoor zocht ze een praktische en doeltreffende oplossing waarmee ze bovendien de productiekosten kon beheersen.
De LabelEasy oplossing van PHI DATA® heeft voor SCA drie voordelen.

 
JAVA stapt over op een papierloze leverings-oplossing
Beheert leveringen nu succesvol met Zebra Touch Computers en SOTI® MobiControl
De markt voor de levering van levensmiddelen is bijzonder competitief. De chauffeurs van JAVA gebruikten in het verleden MC75 handheld mobile computers en mobiele printers voor het leveringenbeheer. De MC75’s begonnen echter oud te worden en JAVA wilde overstappen op een papierloze leveringsoplossing. Daarom wenste het bedrijf zelf een interne app te ontwerpen en zijn chauffeurs met smartphone-achtige toestellen te laten werken. Nadat er enkele consumentensmartphones waren getest, realiseerde het bedrijf zich dat het robuustere apparaten voor industrieel gebruik nodig had. Daarom wendde JAVA zich tot het Wemmelse PHI DATA®, waarmee het reeds langere tijd samenwerkt.
Duurzame samenwerking voor optimale wifi-ontvangst in Match/Smatch-supermarkten​
Zo'n 10 jaar geleden werkten beide bedrijven voor het eerst samen: PHI DATA® installeerde de oorspronkelijke wifi-toegangspunten en adviseerde Match bij de keuze voor laptops. Daarmee worden inventaris en voorraadbeheer een stuk makkelijker. De medewerkers scannen de barcode van een bepaald product en melden zo dat de voorraad aangevuld moet worden. Het systeem met webapplicatie doet de rest. De terminals hebben echter regelmatig een update nodig, zodat ze compatibel blijven met de nieuwste technologie.
PHI DATA® is vertrouwd met de bedrijfsomgeving van Match en staat voor efficiënte dienstverlening (vervanging, configuratie, levering, onderhoud). Een winnende combinatie voor een geslaagd project!
 
PHI DATA® lanceert eigen “Experience Centre”
Bezoekers kunnen vanaf nu terecht in het nieuwe “Experience Centre” van PHI DATA®. In dit belevingscentrum in Wemmel kunnen ze de allernieuwste Auto-ID oplossingen in werking zien die het bedrijf biedt. Daarvoor wordt onder andere gebruikgemaakt van RTLS, RFID, Barcode en WIFI-technologie.
 
Met de oprichting van het Experience Centre wil PHI DATA® een antwoord bieden op de vele vragen die leven rond de digitale transformatie business- & supply chain-processen.
Professionals uit de sector zien in het Experience Centre wat de mogelijkheden zijn van proven & new technologies. Het centrum bestaat uit vijf zones: Auto-ID printing & scanning, supply chain solutions voor warehousing & delivery, health & care solutions, retail shopping, alsook diverse indoor positioning solutions. Verder toont de IDasset®-oplossing de voordelen die een nauwkeurige inventarisatie en opvolging van activa biedt.
Alle oplossingen zijn overzichtelijk en visueel opgesteld in één grote ruimte waar - op afspraak - bezoekers kunnen zien welke oplossingen er bestaan voor hun specifieke situatie en behoeften, of de bezoeker nu actief is in retail, industrie, zorg of een andere sector.
“Wij zijn al 35 jaar gespecialiseerd in Auto-ID-oplossingen en hebben dus heel wat ervaring en kennis opgebouwd”, legt Guy Couder, General Manager van PHI DATA®, uit. “We willen die expertise beter en tastbaarder delen met onze relaties. We merken namelijk dat mensen geïnspireerd raken wanneer ze de nieuwste technologieën in werking zien.”
 
Iedere professional die vragen heeft over Auto-ID-oplossingen is welkom in het Experience Centre. Dat kan door een afspraak te maken, of door deel te nemen aan een van de evenementen en workshops die PHI DATA® er organiseert. Meer informatie daarover vindt u hier.
Ontmoet ons op deze events
 
In ons vernieuwd Experience Centre kan u een aantal workshops en evenementen bijwonen over diverse onderwerpen.
 
Het overzicht met de geplande sessies vindt u op deze webpagina.
U kan er ook meteen inschrijven.
 
Tot snel op een van onze events!
 
TIP: Hiernaast vindt u al een voorbeeld van twee workshops in mei.
Shopevolution: betere klantenbinding door self-shopping en persoonlijke service - Workshop op 4 of 9 mei
Wat als u instrumenten had die uw klantenbinding versterken en de winkelervaring zo aangenaam mogelijk maken?
En wat als deze tools ook uw operationele kosten verlagen? Interessant, toch?
​PHI DATA® biedt de Shopevolution retail-oplossing van Datalogic aan.
Kom zelf ontdekken wat Shopevolution voor u en uw klanten kan betekenen tijdens een van onze workshops op 4 of 9 mei 2017. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!
Deze vinden plaats in ons vernieuwde Experience Centre (Heide 11, 1780 Wemmel).
 
Productnieuws
 
NIEUW: Toshiba B-EX4T3 Industriële printer
De B-EX4T3-HS heeft door zijn standaard 600 dpi printkop een extreem hoge printkwaliteit. De accuraatheid van de printgegevens, vooral voor kleine etiketten, is fenomenaal.
Toepassingen voor deze printer zijn dan ook vooral te vinden in industrieën die gebruik maken van kleine labels zoals in de farmaceutica, elektronica, telecom, voedingssector,... Optioneel kan de printer voorzien worden van een afpelmodule.
PHI DATA® kan de B-EX4T3-HS ook in een Print & Apply opstelling integreren samen met een Aplex Applicator.
 
Algemeen nieuws
 
► PHI DATA® werft aan
Momenteel hebben wij vacatures voor een Commercieel Medewerker Binnendienst M/V, een In-House Technical Support Engineer en een Software Sales Representative. Bent u of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Reageer dan via de jobpagina op onze website.
 
► Promoties
Regelmatig zetten wij promoties en nieuwe producten van onze leveranciers in the picture op deze webpagina. Als u vragen hebt of meer informatie wenst contacteer dan ons sales team.
 
PHI DATA<sup>®</sup> Technologieën
PHI DATA® NV - +32 (0)2 460 71 12 - www.phidata.be - sales@phidata.be