Historiek

Dirk Reubens & André Van der AuweraPHI DATA® werd in 1981 opgericht door Dirk Reubens en André Van der Auwera en spitste zich in de pioniersjaren vooral toe op de markt van de gespecialiseerde randapparatuur. Tussen 1988 en 1995 koos PHI DATA® niet enkel voor een nieuwe infrastructuur, maar profileerde het bedrijf zich ook duidelijk in de markt.

Omdat die markt snel evolueerde, werd vanaf 1996 als antwoord op de verwachtingen de nadruk gelegd op projectverkoop in plaats van productverkoop.

Die evolutie heeft zich verdergezet. Vandaag biedt PHI DATA® zijn expertise als solution integrator aan voor Auto-ID-oplossingen, waarbij klanten kunnen rekenen op de Creativiteit, Competentie en Continuïteit van het bedrijf bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen.

Anno 2018 zet PHI DATA® in op sterke organische groei én gerichte overnames onder leiding van CEO Guy Guy Couder, CEO PHI DATA<sup>®</sup>Couder. Voor de organische groei rekent hij vooral op applicatiesoftware en het Industrial Internet of Things (IIoT). Daarmee bouwt PHI DATA® voort op zijn rijke ervaring inzake connectiviteit en datacaptatie.

Daarnaast kijkt Guy Couder in een tweede fase naar gerichte overnames van kleinere spelers of start-ups in de  buurlanden om straks een bredere markt te bedienen.

PHI DATA® blijft  intussen investeren in de nieuwste technologieën: ‘Vandaag is dat zonder twijfel het Industrial Internet of Things, de toepassing van IoT in industriële omgevingen. Maar morgen zetten blockchain en artificiële intelligentie opnieuw heel wat in beweging in de productie- en toeleveringsketen', zegt Guy Couder.