fbpx

Smartsense IIOT®

Een complete en solide oplossing voor jouw IIOT-project.

SmartSense IIOT (Industrial Internet of Things) is een eenvoudig, maar krachtig softwareplatform voor het gebruik en beheer van Industriële IOT-geconnecteerde apparaten die goederen, equipment, transportdragers, personen en locaties identificeren, volgen (positie, handelingen) en hun bijhorende condities (temperatuur, vocht, e.a.) waarnemen. Het platform is aangedreven door de technologie van Sensolus, een strategsiche partner van PHI DATA.

Het platform is inzetbaar voor een breed scala van industriële toepassingen. De draadloze communicatie gebeurt via alle gangbare protocollen en netwerken (Lora, Sigfox, 4G, wifi, enz.).

Het SmartSense IIOT Cloud-platform biedt een volledige end-to-end IIoT-oplossing gaande van de RFID-tags en -sensoren tot en met sensoren voor productiedata, met name voor transactieafhandeling of eventueel alarmering, maar ook tools voor de analyse, rapportering en upload van deze gegevens. Verder is er een systeembeheerstool voor de activatie, configuratie en life support van de IOT-toestellen.

Apparaatonafhankelijke en hybride gegevensbronnen: de universele allrounder

Sensolus vis1b 1030x716 1

Functionaliteiten

Onderstaande voorbeelden illustreren enkele van de mogelijkheden van SmartSense IIOT:

 • Visualisatie van verschillende bewaakte KPI’s over de verschillende sensoren heen door middel van een verscheidenheid aan infographics en grafieken. Deze visualisaties zijn aanpasbaar volgens jouw vereisten.
 • Locatiekaart voor een interactieve weergave van sensorlocaties.
 • Een Sensor Health-widget om te rapporteren over de gezondheid van alle sensoren op een site en over eventuele afwijkingen (bijv. batterijduur, apparaatstatus, …)
 • Grafische widget om te rapporteren over gegevens die zijn verzameld door sensoren of andere bronnen.
 • Alarmpaneel om een basisinterface te bieden die wordt gebruikt om alarmen in realtime te filteren op basis van een specifieke tag.
 • Auditpaneel om een basisinterface te bieden voor het filteren van auditlogs die zijn gepost.
 • Tijdlijnweergave om de voortgang van sensorgegevens gedurende gedefinieerde tijdsperioden te zien.

De SmartSense IIOT®-applicaties kunnen zowel in een browser als op mobiele apparaten werken: de gebruikersinterface is responsive en maakt deze dus bruikbaar voor desktop-, mobiele en tabletresoluties.

Voordelen

portrait of startup employee analyzing financial d 2022 09 23 19 43 53 utc

Enkele voorbeelden van smartsense IIOT-toepassingen:

 • Yard management: je vindt jouw containers snel terug op jouw terrein en weet hoe lang ze zich op die plaats bevinden.
 • RTI (returnable transport items) management: bij de levering van bv. bouwmaterialen zoals ramen en deuren worden de bokken waarop ze staan later weer opgehaald. Het gebeurt dat ze niet terugkomen of door andere werfleveranciers worden meegenomen. Dat probleem lost u op met SmartSense IIOT: je weet wat zich waar bevindt en hoe lang.
 • Het volgen van de verzending van waardevolle goederen: hierbij kan je met SmartSense IIOT niet enkel temperatuur, vochtigheidsgraad, schokdetectie maar ook de GPS-coördinaten opvolgen. Je kan daarmee het vervoer (last mile) en de eventuele assemblage ter plaatse beter inplannen.
 • Bezettingsgraad van lokalen en productieruimtes meten: met sensoren in deze ruimtes meet je vochtigheidsgraad, temperatuur, CO2 (condition monitoring) en natuurlijk het aantal personen.
 • Machines op afstand monitoren en bedienen om downtime te verminderen en productieprocessen te verbeteren.

Meer weten over Smartsense IIOT®?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.

Kurt Nauwelaerts 300x300 2
This site is registered on wpml.org as a development site.