IN DIT TIJDPERK WAAR DIGITALE TRANSFORMATIE PROMINENT AANWEZIG IS, BEZORGEN DE SMART EDGE SOLUTIONS VAN PHI DATA U EEN VOORSPRONG

WIE WE ZIJN

PHI DATA – onderdeel van de Simac Groep – is een Belgisch ICT-bedrijf met hoofdzetel in Wemmel. Verder hebben we vestigingen in Bergen (Maisières) en Rodange (Groothertogdom Luxemburg). Als onafhankelijke creator en integrator van Smart Edge-oplossingen kunnen we voor uw bedrijf steeds de beste oplossingen in de markt bieden. Hierbij maken we gebruik van een brede waaier aan technologieën op het vlak van automatische identificatie, lokalisatie en IoT (Internet of Things).

Om onze meer dan 2.000 vaste klanten te ondersteunen, kunnen we rekenen op een team van ongeveer 45 gedreven en multidisciplinaire medewerkers. Daarnaast doen we een beroep op een uitgebreid netwerk van partners om u steeds de beste totaaloplossing te garanderen.

ONZE EVOLUTIE

In 1981 richtten Dirk Reubens en André Van der Auwera PHI DATA op. In de beginjaren focusten zij zich vooral op de markt van de gespecialiseerde (barcode-)randapparatuur en de bijhorende dienstverlening.

In 1996 verschoof de focus van productverkoop naar een projectmatige aanpak. Dat zorgde dat PHI DATA de laatste decennia van een hardwaredistributeur naar een systeemintegrator evolueerde. In die periode groeide ook de ambitie om maatwerk en later ook packaged softwareontwikkelingen aan te bieden.

Vandaag staat Guy Couder als CEO aan het roer van PHI DATA en ligt het accent op de Smart Edge integratie van oplossingen, daar waar ICT en de fysieke keten elkaar raken.

Voor de toekomst mikt hij enerzijds op organische groei door te blijven investeren in zijn medewerkers, eigen SaaS-software (Software as a Service) en nieuwe technologieën, zoals IIoT (Industrial Internet of Things). Anderzijds mikt hij op verdere geografische expansie door overnames of consolidatie in het buitenland om een nog bredere markt te kunnen bedienen.

WAT WE VOOR U DOEN

Bij PHI DATA stellen we alles in het werk om u bij uw digitale transformatie te helpen. Daarbij zetten we in op een brede waaier aan Smart Edge-oplossingen voor de logistieke keten, de werkvloer en buitendiensten. Onze oplossingen steunen op SaaS-gebaseerde software en maken gebruik van diverse technologieën. Denken we maar aan automatische identificatie, mobile computing, label printing, real-time lokalisering en condition monitoring.

Belangrijk is wel dat we steeds gebruikmaken van innovatieve technologieën met bewezen resultaten. Met andere woorden, bij PHI DATA willen u laten profiteren van alle voordelen die nieuwe technologieën bieden, maar dan wel met de zekerheid dat die technologieën hun waarde al in de praktijk bewezen hebben.

Naast een uitgebreid productportfolio bieden wij u advies, multimerk-systeemintegratie, softwareoplossingen en professionele diensten. Aangezien optimalisering een ‘never ending story is’, kunt u uiteraard ook voor alle migratie en -verbeteringstrajecten bij ons terecht.

Via die combinatie van enerzijds innovatieve en bewezen oplossingen en anderzijds services willen we u optimaal ondersteunen bij drie belangrijke doelstellingen:

  • een hogere operationele efficiëntie en productiviteit;
  • een betere klantenervaring en naleving van de regelgeving;
  • een duidelijk zicht op uw supply chain en de activa op de werkvloer.

Bent u actief in een van de volgende sectoren, dan kunnen wij u een compleet productportfolio en advies op maat van uw behoeften aanbieden:

Onze partners

Stanley Healthcare