fbpx

Over ons

In dit tijdperk waar digitale transformatie prominent aanwezig is, bezorgen de Smart Edge Solutions van PHI DATA je een voorsprong.

Wie we zijn

PHI DATA – onderdeel van de Simac Groep – is een Belgisch ICT-bedrijf met hoofdzetel in Wemmel. Verder hebben we vestigingen in Bergen (Maisières) en Windhof/Koerich (Groothertogdom Luxemburg). Als onafhankelijke creator en integrator van Smart Edge-oplossingen kunnen we voor jouw bedrijf steeds de beste oplossingen in de markt bieden. Hierbij maken we gebruik van een brede waaier aan technologieën op het vlak van automatische identificatie, lokalisatie en IoT (Internet of Things).

Om onze meer dan 2.000 vaste klanten te ondersteunen, kunnen we rekenen op een team van ongeveer 45 gedreven en multidisciplinaire medewerkers. Daarnaast doen we een beroep op een uitgebreid netwerk van partners om je steeds de beste totaaloplossing te garanderen.

Onze evolutie

De beginjaren

  • 1981

In 1981 richtten Dirk Reubens en André Van der Auwera PHI DATA op. In de beginjaren focusten zij zich vooral op de markt van de gespecialiseerde (barcode-)randapparatuur en de bijhorende dienstverlening.

1981
1996

Verschuiving van de focus

  • 1996

In 1996 verschoof de focus van productverkoop naar een projectmatige aanpak. Dat zorgde dat PHI DATA de laatste decennia van een hardwaredistributeur naar een systeemintegrator evolueerde. In die periode groeide ook de ambitie om maatwerk en later ook packaged softwareontwikkelingen aan te bieden.

Simac integreert PHI DATA in zijn aanbod

  • 2020

Technologiebedrijf Simac heeft een meerderheid van de aandelen verworven van het Belgische ICT-bedrijf PHI DATA. Het bedrijf wordt toegevoegd aan de Simac-groep maar zal zelfstandig blijven opereren voor het leveren van Smart Edge-oplossingen ter verbetering van bedrijfsprocessen. Door de overname ziet Simac zijn marktaandeel in België en Luxemburg groeien. Daarnaast opent zich de markt in Nederland en Tsjechië voor de geavanceerde PHI DATA-technologie.

2020
2023

PHI DATA betreedt met Simac PHI DATA NL de Nederlandse markt

  • 2023

Simac PHI DATA breidt uit naar Nederland. In nauwe samenwerking met moederbedrijf Simac zet het een eigen Nederlandse organisatie op, Simac PHI DATA. De nieuwe entiteit wordt geleid door sectorspecialist Akko van Wijk. 

Smart Edge integratie

  • Vandaag

Vandaag staat Guy Couder als CEO aan het roer van Simac PHI DATA en ligt het accent op de Smart Edge integratie van oplossingen, daar waar ICT en de fysieke keten elkaar raken.

Vandaag
De toekomst

Organische groei

  • De toekomst

Voor de toekomst mikt hij enerzijds op organische groei door te blijven investeren in zijn medewerkers, eigen SaaS-software (Software as a Service) en nieuwe technologieën, zoals IIoT (Industrial Internet of Things). Anderzijds mikt hij op verdere geografische expansie door overnames of consolidatie in het buitenland om een nog bredere markt te kunnen bedienen.

Wat we voor jou doen

Bij PHI DATA stellen we alles in het werk om je bij jouw digitale transformatie te helpen. Daarbij zetten we in op een brede waaier aan Smart Edge-oplossingen voor de logistieke keten, de werkvloer en buitendiensten. Onze oplossingen steunen op SaaS-gebaseerde software en maken gebruik van diverse technologieën. Denken we maar aan automatische identificatie, mobile computing, label printing, real-time lokalisering en condition monitoring.

Belangrijk is wel dat we steeds gebruikmaken van innovatieve technologieën met bewezen resultaten. Met andere woorden, bij PHI DATA willen je laten profiteren van alle voordelen die nieuwe technologieën bieden, maar dan wel met de zekerheid dat die technologieën hun waarde al in de praktijk bewezen hebben.

Naast een uitgebreid productportfolio bieden wij je advies, multimerk-systeemintegratie, softwareoplossingen en professionele diensten. Aangezien optimalisering een ‘never ending story is’, kan je uiteraard ook voor alle migratie en -verbeteringstrajecten bij ons terecht.

Via die combinatie van enerzijds innovatieve en bewezen oplossingen en anderzijds services willen we je optimaal ondersteunen bij drie belangrijke doelstellingen:

  • een hogere operationele efficiëntie en productiviteit;
  • een betere klantenervaring en naleving van de regelgeving;
  • een duidelijk zicht op jouw supply chain en de activa op de werkvloer.

Ben je actief in één van de volgende sectoren, dan kunnen wij je een compleet productportfolio en advies op maat van jouw behoeften aanbieden:

Onze partners

datalogic logo
epson logo
extronics logo
honeywell logo
Newland
unitech
sato
logo 1

Meer info over onze diensten?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.

Kurt Nauwelaerts 300x300 2