Op 22 september organiseerden PHI DATA, Ultimo en Stanley Healthcare een webinar waarin de voordelen van de integratie tussen MobileView van Stanley Healthcare en de software van Ultimo werden toegelicht.

Wim Verduyn, voormalig Business Development Manager bij PHI DATA voor Healthcare geeft een korte inleiding tot het topic van het webinar. Als integrator van Smart Edge-oplossingen voor de Healthcare is PHI DATA jouw aanspreekpartner voor implementatie van oplossingen voor alle afdelingen binnen zorginstellingen. PHI DATA is Premier Partner van Stanley Healthcare en heeft reeds in tientallen ziekenhuizen in de Benelux MobileView geïmplementeerd. Eén van de integraties die Stanley Healthcare is aangegaan, is deze met de Asset Management oplossing van Ultimo.

Patrick Beekman, Partner Solution Manager bij Ultimo, licht toe hoe we door processen en techniek te verbinden met deze integratie meerwaarde creëren binnen het asset management proces en waarom dat voor jou een goede zaak kan zijn. Jouw processen worden eenvoudiger en dus sneller en effectiever door het gebruik van één systeem voor het beheer, de lokalisatie en het onderhoud van assets. Wanneer jouw medewerkers minder tijd moeten spenderen aan het zoeken naar hulpmiddelen hebben ze meer tijd om zorg te verlenen. Bovendien bespaar je kosten. Patrick legt in deze clip uit hoe alles in de praktijk werkt.

Een ziekenhuis waar de integratie van MobileView met Ultimo al een aantal jaren belangrijke voordelen oplevert is het Jan Yperman Ziekenhuis. In de video licht Norman Cleenewerck, Hoofd BIO-techniek, toe hoe dit werkt.

Wim en Patrick lichten aansluitend nog even de rol en expertise toe van de drie partijen: PHI DATA, Stanley Healthcare en Ultimo.

Een efficiënt asset management laat toe om jouw broodnodige werkmiddelen te inventariseren en te beheren. We denken hierbij bijvoorbeeld aan medische apparatuur, rolstoelen of bedden. Hiervoor kunnen we zowel barcodes als passieve of actieve (Wi-Fi, BLE, LoRa) RFID inzetten. Met speciale labels en tags is het zelfs mogelijk om moeilijker te labelen apparatuur op een duurzame manier te identificeren.

Via een realtime asset management-oplossing kan je checken of apparatuur en materiaal (nog) beschikbaar is op een bepaalde locatie. Doordat medewerkers weten welke assets op welke locaties aanwezig zijn, verliezen ze minder tijd en verhoogt hun efficiëntie. We kunnen ook zorgen voor een realtime opvolging van de status en de locatie van uw assets. Dat maakt het mogelijk om het gebruik en de aanschaf van uw middelen nog meer te optimaliseren.

De meest gebruikte realtime oplossing voor asset management en tracering is het MobileView platform van Stanley Healthcare (AeroScout) – meer dan 50 ziekenhuizen in België maken er reeds gebruik van. Er bestaan integraties met Ultimo en Carl Software.

Onze IDasset®-oplossing kan je inzetten voor het registeren en inventariseren van jouw assets. Deze inventarisoplossing registreert in eerste instantie al je assets (gebruiksgoederen / activa) om die in een later stadium snel en correct op te volgen. Je gebruikt barcodes of kiest voor RFID voor een nog snellere inventarisatie.