SmartProximity

De digitale oplossing voor safety distancing op de werkvloer

In professionele omgevingen zoals fabrieken of productieruimtes, magazijnen, grote bouwwerven of labo’s, is het perfect mogelijk safety distancing toe te passen. Het is er vooral belangrijk mensen te helpen de maatregelen te volgen en hun gevoel van veiligheid en welzijn te vergroten. Daarom ontwikkelde PHI DATA SmartProximity, een nieuwe Smart Edge-oplossing die medewerkers actief helpt afstand te houden en hen toelaat op een veilige en comfortabele manier het werk uit te voeren.

Plug & play-pakketten


Proximity Warning

De instapoplossing aan een kleine prijs

Proximity Warning, de niet-geconnecteerde versie bestaat uit wearables (tags, type badge), die onderling signalen uitwisselen Wanneer werknemers te dicht bij elkaar komen, wordt dit gedetecteerd en krijgt elke drager een alarm te horen, trilt de wearable en licht de led op.

We gebruiken hierbij de UWB (Ultra Wide band)-technologie voor nabijheidsdetectie voor een nauwkeurigheid tot op enkele centimeters.


SmartProximity

Smart Tags Only

De Smart Tags Only SmartProximity versie met smart tags maar zonder softwareplatform kan men te allen tijde upgraden naar een connected oplossing mits toevoegen van een package met gateway(s), Cloud applicatiesoftware en 4G communicatie-abonnementen.

Bekijk hier het schema.

Connected Version

Met de Connected SmartProximity-oplossing worden de gegenereerde alarmen van de smart tags in realtime doorgestuurd over een lokaal LoRa-netwerk naar de Gateway die op zijn beurt alles doorstuurt naar de Cloud over 4G. Bekijk hier het schema.

De SmartProximity-oplossing wordt kant-en-klaar geleverd en is eenvoudig in gebruik: de gateway gaat in de stekker en de tags voor de wearables worden gebruiksklaar geleverd.


Gedetailleerde insights

Alle events worden in de Cloud opgeslagen en kunnen, bij noodzaak, worden gerapporteerd. Er worden – in lijn met de GDPR-richtlijnen – geen persoonlijke noch locatiegegevens opgeslagen: u kan namelijk anonimiseren door User ID’s (UID) of een andere nummering te gebruiken. Bij eventuele nieuwe besmettingen kan u snel actie ondernemen: uit de rapportage kan u immers eenvoudig afleiden bij welke drager (UID) alarmen zijn afgegaan, en welke andere medewerkers met deze persoon in contact zijn geweest. Hierdoor kan u ook eenvoudig tracen wie dient getest te worden en eventuele bedrijfsprocessen aanpassen, zonder het hele bedrijf tijdelijk te moeten sluiten.

6 voordelen van de SmartProximity-oplossing voor safety distancing:

 • Snel te implementeren: plug & play-pakket
 • Makkelijk en comfortabel in gebruik, met geïntegreerde buzzer, vibratie en led
 • Geen integratie nodig met uw IT-netwerk
 • Upgraden naar een Connected oplossing
 • Geschikt voor verschillende werkomgevingen, zowel binnen als buiten
 • UWB-detectietechnologie voor grote nauwkeurigheid

Naast een TAGS ONLY SmartProximity-pakket zonder softwareplatform biedt PHI DATA u de keuze uit

2 CONNECTED solution pakketten

KMO CONNECTED SOLUTION PAKKET

Bestaat uit een doe-het-zelf starterskit :

 • 1 SmartProximity gateway
 • 50 tags voor 50 personen
 • Jaarlicentie voor 1 gateway en 50 personen, inclusief Cloud Dashboard

ENTERPRISE CONNECTED SOLUTION PAKKET

Bestaat uit de doe-het-zelf Enterprise Kit:

 • 3 SmartProximity gateways
 • 200 tags voor 200 personen
 • Jaarlicentie voor 3 gateways en 200 personen, inclusief Cloud dashboard

Beide pakketten kunnen uitgebreid worden met een Expansion Kit (een pak van 50/100/200 tags en een jaarlicentie voor 50/100/200 personen).

Toekomstbestendige investering: u kan met de UWB hardware eenvoudig upgraden naar andere veiligheidsoplossingen zoals een vorklift naderingswaarschuwing of een man down-alarm. Daarnaast kan u ook kiezen om later naar een asset management oplossing over te gaan. Bekijk hier het schema voor een Extended Connected versie. Uw investering rendeert zo op langere termijn.

Kies voor een operationele leasingformule zodat u geen investeringsbudget moet voorzien.

Of contacteer onze expert

Dave Engel, Business Development Manager RFID, RTLS & IIoT Solutions.

Meer informatie over hoe onze Smart Edge-oplossingen uw business processen kunnen optimaliseren? Neem contact op met onze experten via sales@phidata.be

DEEL DEZE PAGINA