SmartProximity
De digitale oplossing voor safety distancing op de werkvloer

In heel wat professionele omgevingen zoals fabrieken of productieruimtes, magazijnen, grote bouwwerven of labo’s, is het perfect mogelijk safety distancing toe te passen. Het is er vooral belangrijk mensen actief te helpen de maatregelen te volgen. Daarom ontwikkelde PHI DATA SmartProximity, een nieuwe Smart Edge-oplossing die collega’s helpt afstand te houden en hen toelaat op een veilige en comfortabele manier het werk te hervatten.

Plug & play doe-het-zelfpakket

De oplossing bestaat uit wearables (type badge of uurwerk), die onderling signalen ontvangen en versturen via UWB (Ultra Wide Band) voor een nauwkeurigheid tot op enkele centimers of BLE (Bluetooth Low Energy) voor nauwkeurigheid tot op ongeveer 1 meter en een plug-and-play (LoRa) gateway. Wanneer mensen het risico lopen te dicht bij elkaar te komen, wordt dit gedetecteerd en krijgt de drager een alarm te horen. Bij een alarm verstuurt de wearable een boodschap over een lokaal LoRaWan-netwerk naar de Gateway die op zijn beurt alles doorstuurt naar de cloud over 4G.

Gedetailleerde insights

Alle events worden in de cloud gerapporteerd. Hierdoor kan men waar nodig bijsturen of actie ondernemen bij eventuele nieuwe besmettingen: uit de rapportage kan men namelijk eenvoudig afleiden waar en bij wie alarmen zijn afgegaan, en wie met met deze persoon in contact is geweest. Hierdoor kan men ook eenvoudig tracen wie dient getest te worden en eventuele bedrijfsprocessen aanpassen.

De oplossing wordt kant-en-klaar geleverd en is eenvoudig in gebruik: de gateway gaat in de stekker en de tags voor de wearables worden gebruiksklaar geleverd.

5 voordelen van de SmartProximity-oplossing voor safety distancing:

  • Snel te implementeren: Plug & play in een doe-het-zelf-pakket
  • Makkelijk en comfortabel in gebruik, met geïntegreerde buzzer
  • Stand alone-toepassing: geen integratie nodig met uw IT-netwerk
  • Verschillende types wearables al naargelang de behoefte
  • Geschikt voor verschillende werkomgevingen, zowel binnen als buiten

PHI DATA biedt de keuze uit 2 pakketten

Basic package

Een Basic package: bestaat uit een doe-het-zelf starterskit met 1 SmartSense gateway, 50 tags voor 50 personen en een jaarlicentie voor 50 personen.

Enterprise package

Een Enterprise package : bestaat uit de Enterprise Kit (3 SmartSense gateways, 200 tags voor 200 personen, een jaarlicentie voor 3 gateways en 200 personen, inclusief 1 dag advies bij u op de werkvloer).

Beide packages kunnen uitgebreid worden met een Expansion Kit (een pak van 50/100 tags en een jaarlicentie voor 50/100 personen).

Of contacteer onze expert

Dave Engel, Business Development Manager RFID, RTLS & IIoT Solutions.

Meer informatie over hoe onze Smart Edge-oplossingen uw business processen kunnen optimaliseren? Neem contact op met onze experten via sales@phidata.be

DEEL DEZE PAGINA