Smart Edge specialist PHI DATA betreedt met Simac Phi Data de Nederlandse markt

Sector(en): 

Smart Edge solution integrator Phi Data, gespecialiseerd in de digitalisering van logistieke bedrijfsprocessen, breidt uit naar Nederland. In nauwe samenwerking met moederbedrijf Simac zet het een eigen Nederlandse organisatie op, Simac Phi Data. De nieuwe entiteit wordt geleid door sectorspecialist Akko van Wijk. 

PHI DATA helpt bedrijven in hun digitale transformatie met een brede waaier aan Smart Edge-oplossingen voor de logistieke keten, de werkvloer en buitendiensten. De oplossingen steunen op SaaS-gebaseerde software en maken gebruik van technologieën als automatische identificatie, mobile computing, label printing, real-time lokalisering en condition monitoring. Daarbij maakt PHI DATA gebruik van innovatieve technologieën die hun waarde al in de praktijk bewezen hebben.

Het van oorsprong Belgische PHI DATA maakt sinds december 2020 deel uit van de Simac-familie, toen Simac Techniek een meerderheidsaandeel nam in PHI DATA. Samenwerken met Simac is voor PHI DATA CEO Guy Couder niet meer dan logisch: “Simac heeft veel ervaring in de sectoren waar wij ook op mikken, met name retail, industrie, transport en logistiek en healthcare. Via Simac kunnen we makkelijk in contact komen met een groot aantal potentiële klanten.” Dat verklaart ook waarom PHI DATA de Simac-merknaam aan zijn naam toevoegt voor de Nederlandse markt. 

De komende maanden wil Simac Phi Data het Nederlandse team verder uitbouwen met zowel sales-, presales- als technische support-mensen. “Het is altijd onze ambitie geweest meer aanwezig te zijn in Nederland,” zegt Couder. Vanuit België brengt Simac Phi Data 40 jaar ervaring mee in goods & asset management en IoT. Het Belgische hoofdkantoor zal voor Simac Phi Data fungeren als expertisecentrum en biedt tevens backoffice-ondersteuning.

Simac Phi Data wordt geleid door Akko van Wijk. Van Wijk is al sinds 1996 actief in de markt van AutoID-systemen en kent de retail en de logistieke sector door en door. Hij werkte lange tijd bij Honeywell, één van de business partners van zowel Simac als PHI DATA. “Simac Phi Data kan terugvallen op het brede aanbod aan hardware, software en diensten van PHI DATA,” zegt Van Wijk. “Al houden we uiteraard rekening met de specifieke behoeften van de Nederlandse markt.” 

“Door de toevoeging van Simac Phi Data zijn we nu in de hele Benelux actief. Dat is een eerste stap richting verdere internationalisering,” besluit Couder ambitieus.

Deel dit bericht

Bekijk onze oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze diensten?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.