Simac integreert PHI DATA in zijn aanbod van hoogwaardige technologische oplossingen

Sector(en): 

Samenwerking versterkt internationale ambities voor beide bedrijven

Wemmel, 23 december 2020 – Technologiebedrijf Simac heeft een meerderheid van de aandelen verworven van het Belgische ICT-bedrijf PHI DATA. Het bedrijf wordt toegevoegd aan de Simac-groep maar zal zelfstandig blijven opereren voor het leveren van Smart Edge-oplossingen ter verbetering van bedrijfsprocessen. Door de overname ziet Simac zijn marktaandeel in België en Luxemburg groeien. Daarnaast opent zich de markt in Nederland en Tsjechië voor de geavanceerde PHI DATA-technologie.

PHI DATA is gespecialiseerd in digitalisering en verbetering van bedrijfsprocessen door haar zogenaamde Smart Edge-oplossingen, die dicht bij het kernproces van de klant staan en hun fysieke keten in real time integreren met hun digitale keten. Guy Couder, CEO PHI DATA, licht toe: “Meer concreet betreft dit het optimaliseren van logistieke stromen, het volgen van materiële activa en de efficiëntieverbetering van de betrokken medewerkers. Denk aan tracking & tracing- en Internet-of-Things-oplossingen. Dit speelt een steeds grotere rol in onze samenleving omdat adequate informatieverschaffing (onder andere e-commerce) en wet- en regelgeving vereisen dat we steeds meer registreren wat er gebeurt in met name de logistieke ketens. Naast het feit dat bedrijven zelf steeds meer inzicht willen hebben om snel en gericht te kunnen handelen ten voordele van hun klanten.”

Uitbreiding naar andere landen

Beide partijen verwachten dat de markt voor dit soort digitaliseringsoplossingen de komende jaren sterk zal groeien. Eric van Schagen, CEO Simac: “We hebben binnen Simac internationaal reeds grote stappen gezet op dit vlak en door deze overname halen we nog meer ervaring en referenties binnen. De bedoeling is dat PHI DATA als zelfstandig bedrijf binnen de Simac-groep blijft opereren. Maar door de kruisbestuiving krijgen beide bedrijven ook meer voet aan de grond in andere landen buiten de Benelux, zoals Tsjechië.”

“De synergieën tussen beide bedrijven zullen ongetwijfeld nieuwe kansen creëren. Expansie in de Benelux zal inderdaad één van de prioriteiten zijn, waarbij België het competence center zal vormen. Later komen andere landen aan bod waar Simac filialen heeft”, zegt Guy Couder.

PHI DATA heeft haar hoofdkantoor in Wemmel. Verder zijn er vestigingen in het Waalse Bergen en in Rodange (Luxemburg). Voor de ondersteuning van de meer dan tweeduizend vaste klanten staat een team klaar van ongeveer 45 medewerkers.

Over Simac

Simac Techniek NV, opgericht in 1971, is een maatschappelijk betrokken technologiebedrijf voornamelijk actief in de Benelux en Midden-Europa. Simac ondersteunt grote en middelgrote organisaties bij het inzetten van ICT en technologie ter verbetering van de bedrijfsprocessen. In totaal werken bij Simac bijna 1400 mensen verdeeld over vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Deel dit bericht

Bekijk onze oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze diensten?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.