Sensolus sluit strategisch partnerschap met integrator van Smart Edge-oplossingen PHI DATA

Sector(en): 

Partnerschap vertaalt IoT voor bedrijven van ver-van-mijn-bedshow naar operationele realiteit

Gent, 16 september 2021 – Specialist in traceer- en IoT-technologie Sensolus en het ICT-bedrijf PHI DATA, dat zich toelegt op het verbeteren van bedrijfsprocessen met Smart Edge-oplossingen, gaan een strategisch partnerschap aan. De samenwerking moet logistieke spelers en bedrijven actief in de industriële maakindustrie helpen om hun vaak weinig tastbare ambities op het vlak van IoT te vertalen in een concrete en operationele realiteit. Het complementair productaanbod van beide partners en de expertise van PHI DATA op het vlak van procesoptimalisatie en data-integratie, maken van het partnerschap een uniek IoT-vendorschap met garantie op betrouwbare data die leiden tot een reële procesoptimalisatie.

Logistieke spelers en bedrijven actief in de industriële maakindustrie zetten IoT steeds hoger op de agenda. Maar al die mooie ambities leiden vooralsnog zelden tot echte vooruitgang. “Samen met PHI DATA willen we voor deze bedrijven IoT vertalen van een ver-van-mijn-bedshow naar een operationele realiteit”, vertelt Filip Van Lancker, Head of Partnerships bij Sensolus. “Met de combinatie van onze oplossingen kunnen ze IoT wel degelijk concreet implementeren en de overstap maken van een gefragmenteerd overzicht en manuele en tijdrovende administratieve taken naar betrouwbare data om logistieke en productieprocessen te optimaliseren. Resellermodellen zijn in de IT-wereld dagelijkse kost maar met dit strategische partnerschap zetten Sensolus en PHI DATA een eerste en unieke pur-sang IoT-vendorschap op de kaart.”

Complementair in producten en expertise

PHI DATA werd in 2020 overgenomen door IT-bedrijf Simac. Sensolus werkt al jaren samen met Simac, onder meer op projecten in de automotive-, transport- en retailsector. Hoewel beide partners elkaar al door en door kennen, maken vooral de complementaire productportfolio’s en de aanvullende expertise van PHI DATA op het vlak van data-integratie, van dit strategisch partnerschap een waar succesrecept. Het IT-bedrijf heeft als geen ander de expertise in huis om bedrijfsprocessen te doorgronden en optimaal te beheren vanuit de data die het capteert.
De oplossingen van PHI DATA – op basis van barcodes en passieve RFID-technologie voor onder meer scanning, labelling en printing – zijn vooral toegespitst op de opvolging en onderlinge connectie van kleinere items zoals pakketten. Sensolus specialiseert zich in actieve traceertechnologie voor grotere assets zoals containers en transpalletten. De combinatie van beide is bijzonder aanvullend. PHI DATA zorgt met labelingtechnologie voor een vlotte opvolging van verschillende pakketten en de Sensolus-trackers worden dan weer ingezet om het pallet waarop die pakketten getransporteerd worden te traceren. Via diezelfde trackers wordt er ook aan condition monitoring gedaan, waarbij zorgvuldig en in realtime wordt opgevolgd in welke omstandigheden een pallet en de bijhorende pakketten zich bevinden.

Data voor procesoptimalisatie

Door de toegang tot Sensolus-technologie is PHI DATA in staat om datastromen en dus ook de transparantie in de flow van goederen voor nieuwe en bestaande klanten aanzienlijk te vergroten. Zo worden waardevolle en betrouwbare data ontsloten en geanalyseerd, wat een enorme meerwaarde creëert voor procesoptimalisatie. Bovendien worden alle gegevens gecentraliseerd in één overzichtelijk platform. Op die manier valt voor bedrijven de IoT-puzzel helemaal in elkaar. Het Sensolus-platform is een onmisbaar stukje.

Guy Couder, CEO van PHI DATA: “Bij PHI DATA gaan we niet over één nacht ijs in de keuze van onze strategische partners. We hebben verschillende partijen overwogen in onze zoektocht naar het best mogelijke platform om onze SmartSense IIOT®-oplossing op te bouwen. Sensolus voldeed aan alle voorwaarden: een bewezen en geïntegreerd totaalconcept, de bereidheid om met ons mee te denken over de Industrial IoT-oplossingen van de toekomst, en een mature, ambitieuze organisatie met heel wat tevreden klanten. De samenwerking levert alleen maar winnaars op.”

Ecosysteem van partners

PHI DATA kan via het partnerschap en het productaanbod van Sensolus niet alleen innovaties introduceren bij zijn klanten en als reseller een nieuwe inkomstenbron aanboren, de experten van het IT-bedrijf komen via het partnerschap ook terecht in het Sensolus-ecosysteem. “We bouwen aan een ecosysteem voor al onze partners waarin kennisdeling centraal staat. Enerzijds kunnen PHI DATA en andere partners op die manier hun eigen expertise versterken en bijdragen aan die van Sensolus en de andere partners. Anderzijds creëren we zo een voedingsbodem voor ervaring en knowhow die de IoT-wereld naar een hoger niveau kunnen tillen”, besluit Filip Van Lancker.

===================

Over Sensolus

Sensolus is een industrieel Internet of Things (IoT) bedrijf dat via een end-to-end oplossing non-powered assets zoals trailers, containers, enz. trackt en zo bedrijven helpt om betere, datagedreven bedrijfsbeslissingen te nemen. Het bedrijf heeft een jarenlange expertise in telecom, netwerken met laag stroomverbruik, draadloos sensorontwerp en cloud-gebaseerde analyses. De plug & play IoT-oplossing van Sensolus omvat draadloze trackers en een open IoT-platform dat waardecreatie en kostenverlaging mogelijk maakt door het te koppelen aan bedrijfsdata. Op die manier kunnen supply chains en logistieke processen waarin non-powered assets een belangrijke rol spelen geoptimaliseerd worden.

De Gentse scale-up werd in 2013 opgericht door vier IoT-enthousiastelingen en telt ondertussen reeds 30 werknemers. Het is actief in diverse industrieën, gaande van luchtvaart, automotive en logistiek tot industrial manufacturing en de afvalindustrie. Klanten als Airbus, Atlas Copco en AB InBev doen dagelijks een beroep op de IoT-oplossing van Sensolus. Meer dan 120.000 assets zijn realtime in het platform te volgen. Voor meer informatie: www.sensolus.com.

Deel dit bericht

Bekijk onze oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze diensten?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.