Ineos Oxide kiest voor zorgeloos labellen met LabelEasy-oplossing van PHI DATA®

Wemmel, 27 juni 2013 – PHI DATA® nv, specialist in automatische identificatie, datacaptatie en lokalisatie, heeft zijn Managed Labelling Service oplossing LabelEasy geïmplementeerd bij Ineos Oxide. De divisie van chemieconcern Ineos is gespecialiseerd in de productie van derivaten op basis van ethyleen. Het bedrijf bevestigt een toenemende trend in de markt: die van de keuze voor managed services, een all-in oplossing die klanten heel wat voordelen oplevert.

LabelEasy, zoveel meer dan enkel een etiket

PHI DATA® lanceerde in 2012 LabelEasy als nieuwe totaaloplossing. Die oplossing speelt volledig in op de behoeften van de klant, wat centraal staat in de bedrijfsstrategie van PHI DATA®. LabelEasy is gebaseerd op het managed services-model: de klant koopt geen product, maar huurt een volledige oplossing. Daarin is alles opgenomen: hardware inclusief back-upoplossing, gebruiksmiddelen (labels, printkoppen, etc.), software, installatie, preventief onderhoud en ondersteuning in geval van panne, follow-up en financiering. De klant huurt dus één oplossing, bij één leverancier, waarmee hij één vaste prijs per etiket afspreekt. Op die manier hoeft hij zich geen zorgen meer te maken over het zelf aankopen van etiketten, over de installatie van de printers, het onderhoud, etc.

“Dit systeem heeft als groot voordeel dat de klant vooraf een precies zicht heeft op wat hij zal betalen”, zegt Rudi Lambrechts, Business Development Manager Printmedia Solutions bij PHI DATA®. “Dat is absoluut niet het geval wanneer alle onderdelen apart gekocht worden. Als er dan iets over het hoofd wordt gezien in het aankoopproces, kunnen de kosten snel oplopen. “

“Ook kan het een heel huzarenstuk worden om een geschikte partij te vinden voor onderhoud en ondersteuning van alle aparte stukken. Daar heb je bij het all-in model geen last van. Bovendien stellen we ons op gebied van volumes flexibel op: er wordt op jaarbasis bekeken hoeveel labels nodig zullen zijn, met een marge voor meer of minder labels per jaar. De klant gaat een verbintenis aan over een langere periode, en dat loont. Hoe je de berekening ook maakt: LabelEasy zorgt zowel op financieel als praktisch gebied voor de meeste voordelen.”

Met de toevoeging van Ineos Oxide aan haar portfolio heeft PHI DATA® een indrukwekkende referentie op het gebied van Managed Labelling Service verworven. Voor Ineos Oxide bleek met name de gegarandeerde uptime doorslaggevend bij de keuze voor dit model.

“Wat voor ons van essentieel belang is, is dat we continu operationeel kunnen zijn. De formule van PHI DATA® biedt ons die geruststelling. Ze komen proactief langs voor onderhoud, en in geval van storingen of defecten kunnen we rekenen op interventie binnen de acht uur. Ze zorgen ervoor dat onze voorraad labels altijd op peil is. Bovendien kunnen we de voorraden aanpassen indien nodig, waardoor er vrijwel geen verspilling optreedt.”

De deskundige dienstverlening van PHI DATA® heeft niet alleen betrekking op het waarborgen van operationele efficiëntie, maar ook op proactief onderhoud en snelle respons op onvoorziene omstandigheden. De flexibiliteit in voorraadbeheer draagt bij aan een duurzamere benadering met minimaal materiaalverlies.

Deze aanpak illustreert het engagement van PHI DATA® om haar klanten een naadloze en efficiënte dienstverlening te bieden, waarbij anticipatie op behoeften en minimalisering van verstoringen centraal staan. Ineos Oxide profiteert niet alleen van de geleverde diensten, maar ook van de strategische aanpak die de samenwerking met PHI DATA® kenmerkt.

Deel deze case

Bekijk onze Industrie & Manufacturing oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.