SmartProximity

 • Distributie & Retail

In professionele omgevingen zoals fabrieken of productieruimtes, magazijnen, grote bouwwerven of labo’s, is het perfect mogelijk safety distancing toe te passen om besmettingen met het coronavirus/Covid-19 te voorkomen. Het is vooral belangrijk medewerkers te helpen de maatregelen te volgen en hun gevoel van veiligheid en welzijn te vergroten. Daarom ontwikkelde PHI DATA SmartProximity, een nieuwe Smart Edge-oplossing die medewerkers actief helpt afstand te houden en hen toelaat op een veilige en comfortabele manier het werk uit te voeren.

PHI DATA LinkedIn Content2 1030x538 1

Plug & play-pakketten

Proximity warning

Proximity Warning, de niet-geconnecteerde versie bestaat uit wearables (tags, type badge), die onderling signalen uitwisselen Wanneer werknemers te dicht bij elkaar komen, wordt dit gedetecteerd en krijgt elke drager een alarm te horen, trilt de wearable en licht de led op.

We gebruiken hierbij de UWB (Ultra Wide band)-technologie voor nabijheidsdetectie voor een nauwkeurigheid tot op enkele centimeters.

Smart tags only

De Smart Tags Only SmartProximity versie met smart tags maar zonder softwareplatform kan men te allen tijde upgraden naar een connected oplossing mits toevoegen van een package met gateway(s), Cloud applicatiesoftware en 4G communicatie-abonnementen.
Bekijk hier het schema.

2 Connected solution pakketten

Met de Connected SmartProximity-oplossing worden de gegenereerde alarmen van de smart tags in realtime doorgestuurd over een lokaal LoRa-netwerk naar de Gateway die op zijn beurt alles doorstuurt naar de Cloud over 4G. Bekijk hier het schema.

De SmartProximity-oplossing wordt kant-en-klaar geleverd en is eenvoudig in gebruik: de gateway gaat in de stekker en de tags voor de wearables worden gebruiksklaar geleverd.

KMO connected solution pakket

Bestaat uit een doe-het-zelf starterskit :

 • SmartProximity gateway
 • 50 tags voor 50 personen
 • Jaarlicentie voor 1 gateway en 50 personen, inclusief Cloud Dashboard

Enterprise sonnected solution pakket

Bestaat uit de doe-het-zelf Enterprise Kit:

 • SmartProximity gateways
 • 200 tags voor 200 personen
 • Jaarlicentie voor 3 gateways en 200 personen, inclusief Cloud dashboard

Beide pakketten kunnen uitgebreid worden met een Expansion Kit (een pak van 50/100/200 tags en een jaarlicentie voor 50/100/200 personen).

Toekomstbestendige investering: je kan met de UWB hardware eenvoudig upgraden naar andere veiligheidsoplossingen zoals een vorklift naderingswaarschuwing of een man down-alarm. Daarnaast kan je ook kiezen om later naar een asset management oplossing over te gaan. Bekijk hier het schema voor een Extended Connected versie. Jouw investering rendeert zo op langere termijn.

Kies voor een operationele leasingformule zodat je geen investeringsbudget moet voorzien.

Gedetailleerde insights

Alle events worden in de Cloud opgeslagen en kunnen, indien nodig, worden gerapporteerd. Er worden – in lijn met de GDPR-richtlijnen – geen persoonlijke noch locatiegegevens opgeslagen: je kan namelijk anonimiseren door User ID’s (UID) of een andere nummering te gebruiken. Bij eventuele nieuwe besmettingen kan je snel actie ondernemen: uit de rapportage kan je immers eenvoudig afleiden bij welke drager (UID) alarmen zijn afgegaan, en welke andere medewerkers met deze persoon in contact zijn geweest. Hierdoor kan je ook eenvoudig tracen wie dient getest te worden en eventuele bedrijfsprocessen aanpassen, zonder het hele bedrijf tijdelijk te moeten sluiten.

Benieuwd hoe SmartProximity werkt?
Bekijk de video en alles wordt meteen duidelijk!

Nota: Deze video werd in februari 2020 opgenomen, voordat de voorschriften rond het dragen van een mondmasker doorgevoerd werden.

6 Voordelen van de smartproximity-oplossing voor safety distancing

 • Snel te implementeren: plug & play-pakket
 • Makkelijk en comfortabel in gebruik, met geïntegreerde buzzer, vibratie en led
 • Geen integratie nodig met uw IT-netwerk
 • Upgraden naar een Connected oplossing
 • Geschikt voor verschillende werkomgevingen, zowel binnen als buiten
 • UWB-detectietechnologie voor grote nauwkeurigheid

Smartproximity wordt wereldwijd gebruikt in de ingekleurde landen

PHI map smartproximity 02 1030x687 1

Profel group kiest voor smartproximity!

“Profel investeert in de veiligheid van het personeel en daarom gaan we de SmartProximity-oplossing van PHI DATA testen. Zo maken we het onze medewerkers gemakkelijker om de 1,5 meter afstand te bewaren. Daarnaast kunnen we via de realtime rapportering snel ingrijpen in geval van een coronabesmetting en de juiste personen vinden die zich moeten laten testen – terwijl we de GDPR-wetgeving respecteren. De plug en play uitrol neemt zeer weinig tijd in beslag en dat is natuurlijk ook een voordeel.”

– Peter Withofs, Logistiek Manager, Profel Group

PROFEL Group pms 250x300 1

Contacteer een expert

Kurt Nauwelaerts

Business Development Manager
Kurt specialiseert zich enerzijds in oplossingen op vlak van registratie en inventarisatie van assets en anderzijds – specifiek voor jouw magazijn – in WMS en oplossingen voor stockbeheer. Zodra de goederen jouw organisatie verlaten, zorgt hij met de proof of delivery/proof of collect oplossing voor een traceability tot bij de eindklant. Kurt kent jouw uitdagingen dankzij zijn vele jaren ervaring in de industrie en de logistieke sector. Hij bespreekt ze graag met jou om vervolgens een passend advies te geven.