PHI DATA en IFSB bundelen krachten en stimuleren digitalisering bouwsector in Groothertogdom Luxemburg

Sector(en): 

PHI DATA stelt in het kader van het partnerschap drie Smart Edge-oplossingen ter beschikking van het IFSB en zijn leden

Rodange, 14 december 2021 – PHI DATA, een IT-bedrijf gespecialiseerd in de digitalisering van bedrijfsprocessen, slaat de handen in elkaar met opleidingsinstituut IFSB (Institut de Formation Sectoriel du Bâtiment) om de operationele processen van de bouwsector te optimaliseren. Zo willen de twee partners hun steentje bijdragen aan de digitale transformatie van de sector in het Groothertogdom Luxemburg.

Net als veel andere sectoren voert ook de bouwsector een diepgaande digitale transformatie door om efficiënter te werken en aan concurrentiekracht te winnen. Een logische ontwikkeling voor de kernactiviteiten, die zich ondanks een zeker maturiteitsniveau continu zijn blijven ontwikkelen. De bouw toont zich vastberaden om vooruitgang te boeken op het gebied van productiviteit, performance, veiligheid en governance, en is daarmee een van de meest innovatieve sectoren op de markt. Het partnerschap tussen PHI DATA en IFSB sluit perfect aan bij die ambities.

PHI DATA is gespecialiseerd in de ontwikkeling en integratie van Smart Edge-oplossingen, die de fysieke en digitale wereld aan elkaar koppelen (‘phygital’). Ze zijn gebaseerd op SaaS-software en maken gebruik van uiteenlopende innovatieve technologieën en systemen (barcodes, RFID, IoT enz.). Het Belgische bedrijf, dat ook een vestiging heeft in Rodange, sloot ruim een jaar geleden een succesvol partnerschap af met het IFSB, de organisatie die verantwoordelijk is voor de opleidingen binnen de Luxemburgse Raad voor de Economische Ontwikkeling van de Bouwsector (CDEC, Conseil pour le Développement Économique de la Construction).

De CDEC-groep coördineert een geïntegreerde strategie voor de bouwsector, met name rond operationele innovatie. In dat kader biedt het IFSB zowel theoretische als praktische opleidingen aan, waarbij de reële omstandigheden van een bouwproject worden nagebootst.

Technologisch visitekaartje
“Bij dit partnerschap stelt PHI DATA drie Smart Edge-oplossingen ter beschikking, zodat de leden en stagiairs van het IFSB met nieuwe tools kunnen leren werken”, zegt Yves Jeanbaptiste, Branch Manager bij PHI DATA. “Zo draagt PHI DATA zijn steentje bij aan het uitbouwen van het technologische visitekaartje van het IFSB, dat digitale innovatie voor iedereen toegankelijk wil maken.”

De technologische oplossingen bestaan uit hardware (zoals vaste en mobiele RFID-lezers), oplossingen voor inventarisatie, lokalisatie en voorraadbeheer (met de Smart Edge-applicaties IDstock[1] en IDasset[2]) en een softwareplatform voor het beheer en gebruik van geconnecteerde industriële apparaten (het zogenaamde SmartSense IIOT[3]). Deze specifieke oplossingen voor een optimaal supply chain management zijn opgebouwd rond de pijlers traceerbaarheid, auto-identificatie en geolokalisatie van activa.

Smart Edge-oplossingen in reële omstandigheden
“Voor het IFSB en de leden en stagiairs die er opleidingen volgen, is dit een geweldige kans om diverse digitale oplossingen die in de bouwsector en de bouwberoepen worden gebruikt, onder de knie te krijgen”, zegt Alexis Sikora, verantwoordelijke van de afdeling Bouw bij het IFSB. “Ook klanten van PHI DATA uit de bouwsector zullen kunnen profiteren van dit expertisecentrum om een aantal Smart Edge-oplossingen in de praktijk te bekijken”, besluit Yves Jeanbaptiste.

******

Over het IFSB

Het Luxemburgse Institut de Formation Sectoriel du Bâtiment, onderdeel van de CDEC-groep (Conseil pour le Développement Économique de la Construction), is een opleidingscentrum in Bettembourg dat inter- en intracompanydiensten en op maat samengestelde opleidingsmodules aanbiedt voor alle bouwondernemingen. Met onze vier afdelingen dekken we alle opleidingsbehoeften van de bouwondernemingen in Luxemburg.

Wij bieden ondernemingen transversale, complete, initiële en voortgezette opleidingen aan met een beroepsgerichte insteek, waarin een digitale en praktische pedagogiek verwerkt zit. Zo willen we aantonen dat nieuwe technologieën in dienst kunnen staan van een nieuw, interactief en dynamisch leerproces waarbij de mens steeds de hoofdrol blijft spelen in de ontwikkeling. Technische aspecten, veiligheid, praktijk, theorie en innovatie komen samen om beter te voldoen aan de veranderende behoeften van onze sector. Meer informatie op www.ifsb.lu.

——————————————————————-

[1] IDstock®

[2] IDasset®

[3] SmartSense IIOT®

Deel dit bericht

Bekijk onze oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze diensten?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.