XPO Supply Chain Belgium beheert centraal alle wifi access points op verschillende sites

XPO Logistics is een wereldspeler in transport en logistieke oplossingen en  gespecialiseerd in het opslaan en uitleveren van goederen uit zeer diverse markten. In België is het bedrijf actief op zes locaties: drie daarvan liggen in Antwerpen; de andere in Veurne, Zellik en Welkenraedt. XPO Supply Chain Belgium, de Belgische afdeling van XPO Logistics, besliste onlangs de wifi-infrastructuur op de site in Welkenraedt (XPO Supply Chain Chemicals), met een totale oppervlakte van 120.000m2, te vervangen om tegemoet te komen aan nieuwe behoeftes.

Voordien was de site van Welkenraedt uitgerust met een (Cisco) wifi-infrastructuur (met meer dan 90 access points), die voornamelijk werd gebruikt voor warehouseprocessen (ontvangst van goederen, order picking, opslag van goederen, ordervoorbereiding en –levering, etc.). De Access Points werden beheerd door een lokaal geïnstalleerde draadloze controller.

De nieuwe behoeftes omvatten onder meer het up-to-date brengen van de wifi-infrastructuur naar huidige wifi-standaarden (802.11n, 802.11ac…). Ook diende de infrastructuur centraal te kunnen worden beheerd en daar bovenop moest deze in staat zijn verschillende sites tegelijk te beheren.

XPO Supply Chain Belgium had in het verleden al met PHI DATA gewerkt, en kwam na een aanbesteding opnieuw uit bij de Auto-ID specialist uit Wemmel. Om aan de hoger vermelde vereisten tegemoet te komen, stelde PHI DATA de implementatie voor van een Zebra VX9000-oplossing. Deze bestaat uit een Virtual Wireless Controller, die in staat is meer dan 10.000 Wireless  Access Points op meerdere sites tegelijk te beheren, en alle vorige Access Points te vervangen door Zebra AP7522 802.11ac access points.

“Al deze access points hebben uiteraard een controller nodig”, legt Peter Guetens, IT Manager bij XPO Supply Chain Belgium, uit. “Vroeger hadden we daarvoor fysieke hardware nodig. We hebben nu in Zellik gekozen voor een virtuele controller; de VX9000. Deze controller is in staat alle access points te beheren. Alle signalen en alle kanalen worden met de nieuwe virtuele appliance beheerd, en alle  firmware upgrades gebeuren volledig automatisch. Omdat de volledige configuratie op de virtuele controller staat, dienen aanpassingen enkel te gebeuren op de VX9000 en worden de aanpassingen automatisch gepushed naar alle access points.”

“De totale kostprijs van onze wifi-infrastructuur daalt, want de fysieke controllers kunnen worden geëlimineerd en het aantal access points werd met 40 stuks verminderd op de hele site. Ook het beheer is een stuk eenvoudiger geworden. De virtuele controller staat opgesteld in Zellik en beheert met één systeem ook de andere magazijnen.”

“Alles werkt nu beter dan voordien. Waar we voorheen 125 access points nodig hadden om het hele magazijn te coveren, hebben we met het nieuwe netwerk slechts 85 access points nodig – én de dekking is vele malen beter. We hebben voor PHI DATA gekozen omdat zij zowel inzake de prijs als ervaring de beste papieren konden voorleggen. Ze zijn een zeer professioneel en behulpzaam team, dat zowel reactief als proactief met de klant meedenkt. We zijn samen tot een oplossing gekomen, die specifiek past in onze omgeving.”

De voordelen van de nieuwe infrastructuur zijn legio. Omdat de VX9000 een virtuele appliance is, kan hij eenvoudig worden geïnstalleerd op een (Windows) server (hardware of een virtuele server). De enorme capaciteit van deze controller, die meer dan 10.000 access points kan ondersteunen, vermijdt ook dat er meerdere controllers dienen te worden geïmplementeerd. Hij is eveneens in staat om verschillende sites tegelijk te ondersteunen, met de mogelijkheid om per site een andere configuratie door te voeren. Hiermee kunnen de site-specifieke vereisten worden gehandhaafd met betrekking tot netwerk, beveiliging, firewall, etc.

“Het systeem is sinds een maand volledig operationeel. We hebben een na-survey gedaan, en nu blijkt dat er in het hele magazijn geen hoekje meer is waar we geen wifi hebben. Minstens even belangrijk is de economische meerwaarde. De totale kostprijs van onze wifi-infrastructuur daalt, want de fysieke controllers kunnen worden geëlimineerd en het aantal access points werd met 40 stuks verminderd op de hele site. Ook het beheer is een stuk eenvoudiger geworden. De virtuele controller staat opgesteld in Zellik en beheert met één systeem ook de andere magazijnen.

Deel deze case

Bekijk onze Distributie & Retail oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.