LabelEasy helpt Volvo Group Logistics Services met printerpark

Bij Volvo Group Logistics Services werken wereldwijd 5.000 mensen, op meer dan 60 verschillende locaties in 81 distributiecenters. De afdeling ontwerpt, ontwikkelt, beheert en optimaliseert de supply chain voor alle merken van de Volvo Group. Ze zorgt er dus voor dat de onderdelen wereldwijd beschikbaar zijn, in de productiefaciliteit raken, de juiste verpakking krijgen en dat de voertuigen bij de dealers terechtkomen. In Gent werken zo’n 800 mensen in ‘s werelds grootste logistiek center van Volvo.

Acceptabele technische oplossing

Op ongeveer 100 van meer dan 300 vorkheftrucks die in het magazijn van zo’n 120.000 vierkante meter rondrijden, staat een houder waarin een draagbare printer past. Die maakt deel uit van het voicepickingsysteem waarmee de afdeling werkt. Aan het begin van elke dienst, maar ook wanneer de printrolletjes moeten worden verwisseld of wanneer de medewerker te voet verder moet in een deel van het magazijn waar vorkheftrucks niet zijn toegelaten, wordt de printer uit de houder gehaald. Al snel bleek de verbinding tussen printer en houder erg kwetsbaar voor slijtage en afbreken, waardoor er erg veel reparaties en wissels nodig waren.

PHI DATA, dat al samenwerkt met Volvo Group Logistics Services voor printing en labelling, stelde daarom de oplossing LabelEasy voor. Die bundelt de aankoop, het onderhoud, de reparatie, software-integratie, labels en volledige gemoedsrust in één handige formule waarbij de klant een vaste prijs betaalt per label. “Die kans hebben we met beide handen gegrepen”, zegt Kris Van Cauwenberge, Engineering & Support Manager bij Volvo Group Logistics Services in Gent. “De oplossing die we aanschaften was de beste op de markt, maar we hadden last van tekortkomingen die niet eenvoudig op te lossen waren. Gelukkig heeft PHI DATA het op zich genomen om dat op te lossen. Het team heeft de fabrikant gecontacteerd en gezorgd voor een acceptabele technische oplossing.” Als eerste stap kocht PHI DATA alle draagbare printers, een 80-tal, terug van Volvo Group Logistics Services. Daarna ontwierp PHI DATA, in overleg met de fabrikant van de printers en cradles, een steviger aansluiting.

Minder administratie

“Het is moeilijk om in cijfers uit te drukken hoeveel we besparen door voor LabelEasy te kiezen”, zegt Kris Van Cauwenberge. “Ons printerpark is niet op één dag tot stand gekomen maar langzaam uitgebreid. We zijn begonnen met 15 printers, en in de loop der jaren zijn er altijd toestellen bijgekomen. Op dit moment werken we met zo’n 80 toestellen, waardoor het moeilijk is om een zicht te houden op de lifecycle van elk toestel. Alles in één keer vervangen is niet alleen duur, het brengt ook een hele administratieve rompslomp met zich mee. Dankzij LabelEasy is ook dat probleem voor ons van de baan. PHI DATA volgt alles op en monitort elk toestel van nabij. Ik kan me concentreren op mijn kerntaken terwijl ik er gerust op ben dat PHI DATA een oogje in het zeil houdt. En daarnaast is het ook puur financieel een positief verhaal.”
“We zijn tevreden over de service die we van PHI DATA krijgen. De medewerkers kijken naar wat de noden van de klanten zijn, steken de handen uit de mouwen en zoeken mee naar een oplossing, ook als het moeilijk is. Dit verhaal bewijst dat PHI DATA de juiste oplossing vond voor het printerpark van Volvo Group Logistics Services.”

Deel deze case

Bekijk onze Distributie & Retail oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.