Multitra gebruikt IDwms-oplossing van PHI DATA voor een vlotter magazijnbeheer

Multitra bestaat al sinds 1998 en is gespecialiseerd in het organiseren van internationale transporten en logistieke diensten voor bedrijven. Het aanbod van de onderneming, die zowel KMO’s als multinationals onder haar klanten mag rekenen, omvat onder meer opslagdiensten, goederenbehandeling, transits, stockbeheer, klaarmaken van bestellingen, verpakking, opslag in douane-entrepot en het bijbehorende transport. Multitra heeft zijn hoofdkwartier in Verviers en beschikt over 4.000 m2 opslagruimte.

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

Na een demonstratie bij een klant van PHI DATA besloot Multitra in 2009 over te schakelen op IDwms. De tool die tot dan toe werd gebruikt, bleek verouderd en was niet echt gebruiksvriendelijk. De manuele opvolging resulteerde bovendien in fouten en een inventaris die niet op ieder moment van de dag up-to-date was. IDwms leek de geknipte oplossing om de stock in real time op te volgen en dus sneller en efficiënter te werken.

“Dankzij IDwms is het werk van de magazijniers er een stuk gemakkelijker op geworden, wat de productiviteit van onze onderneming ten goede komt”, bevestigt Luc Thyrion, Operations Manager bij Multitra.

Dankzij het IDwms-systeem (of Warehouse Management System), helemaal op maat van de onderneming, kunnen alle goederen nauwkeurig in het magazijn gelokaliseerd worden: elke pallet in het magazijn krijgt een uniek identificatienummer. IDwms print vervolgens identificatielabels met een barcode die door de magazijniers gescand worden. Met behulp van een draagbare terminal met ingebouwde barcodescanner en wifiverbinding krijgen de magazijniers direct toegang tot de database en kunnen ze de voorraadgegevens in real time opvolgen. Elke goederenbeweging wordt automatisch geregistreerd door scannen van de barcode, zonder dat bij iedere stap gegevens ingevoerd moeten worden. Dankzij dit systeem moeten gebruikers minder tijd besteden aan administratieve rompslomp en wordt de tracking van alle goederen mogelijk.

Tevreden met het resultaat

“Onze 6 magazijniers gebruiken IDwms dagelijks en we zijn echt tevreden met het resultaat. Dankzij de moderne technologie van PHI DATA hebben we een optimaal overzicht en kunnen we de goederen sneller behandelen, met een lagere foutenlast.”

“Al van bij het begin worden we door dezelfde adviseur bij PHI DATA begeleid. IDwms heeft ons magazijnbeheer een enorme boost gegeven. Om aan onze toenemende noden tegemoet te komen, laten we een nieuwe opslaghal met een oppervlakte van 2000 m2 bouwen, die volledig beveiligd is en bedoeld is voor de opslag van gevoelige producten.  Ook daar zullen we IDwms uitrollen.”

Deel deze case

Bekijk onze Distributie & Retail oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.