Sint-Dimpna Ziekenhuis in Geel gestart met Temperatuurmonitoring via WiFi

Het Sint-Dimpna Ziekenhuis in Geel is gestart met temperatuurmonitoring van haar koelkasten via een draadloos netwerk. In samenwerking met AeroScout, wereldleider in ”Visibility Solutions” in de gezondheidszorg, introduceert PHI DATA dit project als een primeur in Europa. Door middel van Wi-Fi-tags kan het ziekenhuis in een eerste fase van op afstand de temperatuur van de koelkasten in 10 verpleegafdelingen controleren, automatisch rapporten maken en alert reageren in geval van plotse temperatuurschommelingen.

In het Sint-Dimpna Ziekenhuis in Geel heeft PHI DATA de installatie gedaan van draadloze temperatuursensoren en het MobileView management platform van AeroScout voor de temperatuurmonitoring van onder meer medicijnen en voedingswaren. In de koelkasten van het ziekenhuis worden Wi-Fi tags (AeroScout T5a Sensor Tags) geplaatst. Dankzij deze technologie is het mogelijk de temperatuur van de koelkasten draadloos te monitoren, automatisch rapporten te maken en alarmen te laten afgaan bij plotse temperatuurdalingen of –stijgingen. De MobileViewoplossing van AeroScout wordt geïntegreerd in het bestaande draadloze Cisco netwerk en het bestaande gebouwen management systeem van Honeywell. Later, bij uitbreiding van het netwerk in de rest van het ziekenhuis, zullen naast de verpleegafdelingen ook andere afdelingen zoals het labo en de apotheek worden uitgerust met dit systeem van temperatuurmonitoring.

“De temperatuurcontrole in een ziekenhuis is van vitaal belang”, zegt Danny Van Reeth van het AZ Sint-Dimpna. “Medicijnen en voedingsmiddelen moeten in optimale omstandigheden worden bewaard en strikt worden gecontroleerd. Vroeger deden de verpleegsters een dagelijkse ronde om de temperatuur te noteren.  Een tijdrovend werk waarbij altijd de kans bestond dat bij het schrijven een vergissing werd gemaakt. Dit  manuele systeem werd al vervangen door “loggers” die slechts om de zoveel dagen werden gelezen. Het nieuwe real time temperatuurmonitoring systeem zal ons niet alleen helpen om de reglementering nog strikter na te leven maar ook om onze patiënten de best mogelijke zorgen te verstrekken.”

“We zijn erg opgetogen met het vertrouwen dat we van het AZ Sint-Dimpna krijgen.verklaart Erik Cotman, Business Development Manager bij PHI DATA. “De AeroScouttoepassing past perfect binnen hun bestaande infrastructuur. Zo wordt bovendien de installatie vermeden van een bekabeld monitoringsysteem dat onflexibel en duur is. Het AeroScout platform laat ons, dankzij zijn lokalisatie mogelijkheid, ook toe om in de toekomst andere applicaties toe te voegen, zoals bijvoorbeeld asset management, materiaalonderhoud, beveiligingsopties voor de patiënten en personeel, flow- en resources management…”

“Door onze samenwerking met PHI DATA bieden we een toegevoegde waarde aan de gezondheidssector. Hun background in automatische identificatie (AUTO-ID) en onze “unified visibility solutions” helpen ziekenhuizen bij de optimalisatie van hun processen en van de dienstverlening aan patiënten”, aldus Wim Verduyn, AeroScout’s Healthcare Director Europe.

Het AZ Sint-Dimpna is een algemeen ziekenhuis met 295 bedden. Het is ontstaan uit een fusie van het Sint-Elisabethziekenhuis van het OCMW Geel en de Onze-Lieve-Vrouwkliniek van de vzw Gemeenschap Augustinessen Geel. Er werken ongeveer 700 personen en 70 geneesheren-specialisten. AZ Sint-Dimpna beschikt over de volgende hospitalisatiediensten: chirurgie, inwendige ziekten, kindergeneeskunde, kraamafdeling en geriatrie.

“De temperatuurcontrole in een ziekenhuis is van vitaal belang. Medicijnen en voedingsmiddelen moeten in optimale omstandigheden worden bewaard en strikt worden gecontroleerd. Vroeger deden de verpleegsters een dagelijkse ronde om de temperatuur te noteren. Een tijdrovend werk waarbij altijd de kans bestond dat bij het schrijven een vergissing werd gemaakt.”

Danny Van Reeth, Technisch Directeur

Deel deze case

Bekijk onze Health & Care oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.