Atkore Vergokan noteert hogere productiviteit en efficiënter locatiebeheer dankzij IDwms®

ATK 24194 Brand Logo SubBrand Vergokan CMYK Color 448x185px 300x124 1

Atkore Vergokan produceert en verkoopt metalen kabeldraagsystemen. De firma heeft verschillende productievestigingen, waaronder drie in België. Atkore Vergokan exporteert zijn producten naar nagenoeg de hele wereld. De kabeldraagsystemen vinden hun toepassing in kantoorgebouwen, industrie, tunnels, ziekenhuizen, shoppingcentra, sportstadia, stations, … De firma biedt ook een breed scala oppervlaktebehandelingen aan.

In hun warehouse worden ongeveer 18.000 artikelen opgeslagen. Deze meestal afgewerkte stockartikelen liggen verspreid over verschillende afdelingen. Omdat er voordien niet echt een warehouse managementsysteem aanwezig was, werden tot voor kort alle bewegingen; van picking tot packing, van transfers tot verzendingen manueel geregistreerd. Daarenboven hadden de magazijniers vaak geen duidelijk zicht op detaillocaties van de artikelen en was er geen waterdicht inventarisopnamesysteem.

“Dankzij het werken met scanning, zijn geen manuele registraties meer nodig. De tijdswinst die hiermee gepaard gaat, is heel groot.” – Christophe Vanmeirhaeghe, Warehouse Manager
IMG 6732 scaled e1615384573712 225x300 1

Er was bij Atkore Vergokan een effectieve nood aan een geautomatiseerd WMS, dat een goed georganiseerde voorraad en een efficiënt locatiebeheer kon waarborgen. Het moest in staat zijn alle bewegingen, verplaatsingen en handelingen (zoals picking en packing) in het magazijn efficiënter en sneller te registreren en op te volgen, maar ook de inventarisopname moest preciezer en vlotter verlopen.

“De stockbetrouwbaarheid situeert zich nu tussen de 98 en 100%.”

Atkore Vergokan koos uiteindelijk voor IDwms van PHI DATA. Deze Smart Edge-oplossing synchroniseert de volledige informatiestroom in het magazijn met de bewegingen van de goederen op de werkvloer. Elk artikel in het magazijn kreeg via een identificatielabel een uniek nummer mee. Door het label te scannen met behulp van een industriële handheldcomputer staat de magazijnier in realtimeverbinding met de WMS-database. Door de registratie van alle bewegingen te automatiseren, verlaagde het aantal fouten en het administratieve werk bij de ontvangst, het wegzetten, de picking en de verzending van de artikelen. Een ander voordeel van IDwms is dat de voorraad altijd juist en up-to-date is.

“Waar vroeger een magazijnier productkennis moest hebben om te weten waar alle artikelen zich bevinden, kan iedereen nu aan order picking doen.”

De gebruikers bij Atkore Vergokan noteren een hogere productiviteit en een betere realtime visibiliteit van de artikelen in het magazijn. Er dient geen jaarlijkse inventaris meer te worden opgenomen: het hele jaar door gebeuren nu tellingen aan de hand van de inventarismodule. IDwms kon daarenboven naadloos worden geïntegreerd in het bestaande SAP-facturatiesysteem.

IMG 6739 300x225 1

Uitdagingen

 • Automatisering van registratie van artikelbewegingen
 • Vereenvoudigen van administratieve verwerking
 • Implementatie van efficiënt locatiebeheer
 • Precieze en vlotte inventarisopname

Smart Edge-oplossing

Gebruiksvriendelijke combinatie van software (IDwms) en hardware (TC8000) die perfect integreert met het bestaande SAP ERP-systeem.

Technologie

 • IDwms software van PHI DATA
 • TC8000 toestellen van Zebra (18 stuks)

Voordelen:

 • Hogere productiviteit in het magazijn
 • Betere realtime visibiliteit van de artikelen en hun locaties
 • Eenvoudig beheer van de bewegingen van de goederen
 • Goed georganiseerd locatiebeheer
 • Tijdswinst en verlaagde foutenmarge
 • Administratief werk tot een minimum herleid

Deel deze case

Bekijk onze Industrie & Manufacturing oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.