AZ Delta – Nieuwe lokalisatiemogelijkheden voor H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen

Nieuwe lokalisatiemogelijkheden voor HHR

Het Heilig-Hartziekenhuis Roeselare–Menen (nu AZ Delta) implementeert verschillende lokalisatie-applicaties.  Geavanceerde RTLS (Real Time Location System) -mogelijkheden zullen het werk van het personeel vereenvoudigen en de veiligheid en het comfort van de patiënten verbeteren. De applicaties maken gebruik van het Wi-Fi netwerk dat PHI DATA eerder installeerde in alle gebouwen van de drie campussen van het ziekenhuis.

Na de installatie van een Cisco Wi-Fi infrastructuur, gekoppeld aan een AeroScout lokalisatiesysteem MobileView RTLS-platform, analyseert PHI DATA de behoeften en de verschillende testopstellingen, waarbij ook de gebruikers hun input kunnen geven. Traceren van steriele sets Een van de prioriteiten is de integratie met de applicaties van Aexis Medical, marktleider op gebied van applicaties voor de centrale sterilisatie-afdeling. De MLine Suite van Aexis Medical biedt de mogelijkheid om de locatie van steriele sets, patiënten en materiaal te volgen door barcodes te scannen. Dankzij de integratie met het MobileView-platform van AeroScout zal dit proces volledig automatisch verlopen. De set kan doorheen het volledige ziekenhuis gevolgd worden.

Andere lokalisatie-applicaties zijn:

  • Dwaaldetectiesysteem voor patiënten van een verpleegafdeling. Om de veiligheid van de patiënten te verbeteren, worden de deuren “bewaakt” met Exciters die gekoppeld zijn aan tags. Van zodra een patiënt zonder begeleiding (van personeel of familie) de afdeling zou verlaten, wordt een alarm in werking gesteld.
  • Voor het preventieve onderhoud van de infuuspompen is ook een belangrijke lokalisatie-applicatie ontwikkeld. De meer dan 1000 pompen worden voorzien van een tag die de locatie aangeeft. Er wordt verwacht dat het aantal pompen hierdoor zal verminderen en de onderhoudskosten met 30% zullen dalen.
  • Geweldpreventie met behulp van bidirectionele (T4B) tags. Met die tags kunnen verpleegkundigen op een eenvoudige manier communiceren met het security-personeel via korte boodschappen en automatisch hun locatie aangeven.

De AeroScout-oplossing omvat een licentie voor 2500 tags die in drie jaar worden geïmplementeerd.

“We waren op zoek naar een volwaardige Track & Trace-oplossing waarmee we op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier kunnen werken, die preventief ingrijpt en een betere dienstverlening voor de patiënt garandeert. We wilden vanaf het begin een volledig platform ter beschikking stellen dat in het hele ziekenhuis kan worden ingezet. De samenwerking tussen Aexis Medical en PHI DATA maakt dat wij als gebruiker onze behoeften kunnen aangeven en de werking achteraf kunnen evalueren. Een ideale situatie.”

Chris van der Beken – IT Director

Deel deze case

Bekijk onze Health & Care oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.