Klanten Kris De Leeneer kennen hun voorraad dankzij IDwms van PHI DATA

Vervoersbedrijf Kris De Leeneer werd in 2001 opgericht door Kris De Leeneer. Het bedrijf begon met twee vrachtwagens en een bestelwagen. Maar dankzij de onvermoeibare inzet van zaakvoerder en personeel is het bedrijf sindsdien aan een onstuitbare opmars bezig. Er werden nieuwe klanten aangetrokken en het wagenpark werd uitgebreid, onder andere met vrachtwagens met koeling. In 2007 werd het transportbedrijf een logistieke dienstverlener door de opening van een magazijn van zo’n 3.000 vierkante meter in Lebbeke. Halverwege 2015 werd daar nog magazijn van zo’n 10.000 vierkante meter aan toegevoegd in Dendermonde.

Kris De Leeneer doet meer dan alleen vervoer en opslag. Het bedrijf verzorgt ook de herverpakking van de goederen van klanten. Dat wil zeggen dat goederen die in bulk toekomen, worden verpakt en per pallet gestapeld en gelabeld. Om zijn klanten een duidelijk en real-time beeld te geven van hun voorraad, ging Kris De Leeneer op zoek naar een warehouse management systeem. Dat moest in staat zijn om de beweging van binnenkomende en uitgaande palletten met een uniek identificatienummer te traceren, dient te werken met barcodes, laat de klanten van De Leeneer toe om de stock in real-time te volgen en zorgt voor een geautomatiseerd beheer van het magazijn. Het Warehouse Management Systeem IDwms van PHI DATA kwam als beste keuze uit de bus. “Daar hadden we verschillende redenen voor”, zegt zaakvoerder Kris De Leeneer. “PHI DATA wilde met ons meedenken en bood bovendien een totaaloplossing aan die bestaat uit WiFi, draagbare terminals, printers en software aan een tarief dat haalbaar is voor een KMO.”

Dankzij IDWMS kunnen alle goederen heel precies worden gelokaliseerd: het programma kent aan elke pallet in het magazijn een uniek identificatienummer toe en drukt vervolgens identificatielabels met een barcode af. Die barcodes worden daarna door de magazijniers gescand met een draagbare terminal. Door de verbinding tussen terminal en WiFi-netwerk, kunnen magazijniers en klanten de voorraadgegevens in real-time opvragen en de intake, opslag en bestellingen van goederen vlot beheren. Alle goederen zijn dankzij dit systeem op elk moment perfect traceerbaar, zowel voor de medewerkers als voor de klanten.

Bij Kris De Leeneer stelt IDwms klanten niet alleen in staat om in real-time hun stock op te volgen, ze kunnen ook leveringsinstructies invoeren via het systeem en bevestigen dat ze hun goederen hebben ontvangen. Zo worden fouten voorkomen en vereenvoudigt de facturatie.

“De samenwerking met PHI DATA loopt al jaren prima”, zegt Kris De Leeneer. “In het begin wisten we wel wat we wilden, maar niet hoe we dat resultaat konden bereiken. Gelukkig dachten de medewerkers van PHI DATA met ons mee, waardoor we nu al jaren een systeem gebruiken dat nog steeds innovatief is. Vandaar dat we ook voor ons nieuwe magazijn in Dendermonde hebben gekozen voor IDwms.”

Deel deze case

Bekijk onze Transport & Logistiek oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.