Efficiënt voorraadbeheer bij Transports Michot dankzij IDwms van PHI DATA

Transports Michot bestaat al sinds 1981 en is specialist in het vervoeren en opslaan van goederen. De onderneming haalt de goederen op en levert ze en beheert daarnaast de opslag en picking voor klanten. Transports Michot levert ook spoedbestellingen in België en in het buitenland en werkt daarvoor samen met andere transporteurs die de goederen overal ter wereld op hun bestemming brengen. Het familiebedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Sint-Pieters-Leeuw en beschikt over een wagenpark van een twintigtal voertuigen die de hele Benelux doorkruisen.

Efficiënt voorraadbeheer

Voor Transports Michot met PHI DATA in zee ging, hanteerde de onderneming een eigen, in-house ontwikkeld systeem voor het opvolgen van alle voorraadbewegingen. Omwille van het toenemende aantal klanten en het steeds complexere voorraadbeheer bleek een professionele oplossing evenwel noodzakelijk. Veel van de goederen die Transports Michot beheert, zijn bovendien onderworpen aan accijnsrechten. Voor die goederen gelden speciale regels. Om fouten te vermijden, moeten ze dus gemakkelijk en snel geïdentificeerd en gelokaliseerd kunnen worden.

“Onze bedoeling was allereerst om ons opslagbeheer professioneler te laten verlopen en een voordelige, vlot implementeerbare oplossing te vinden. De oplossing van PHI DATA bleek het beste aan onze eisen te voldoen”, bevestigt Sébastien Michot, medezaakvoerder van Transports Michot.

Dankzij het Warehouse Management System IDwms kunnen alle goederen heel precies gelokaliseerd worden: het programma kent aan elke pallet in het magazijn een uniek identificatienummer toe en drukt vervolgens identificatielabels met een barcode af, die daarna door de magazijniers gescand worden. Met behulp van een draagbare terminal met barcodescanner en een wifiverbinding kunnen ze voorraadgegevens in real time opvragen. Op die manier beheren de magazijniers heel eenvoudig de intake en opslag van goederen. Alle goederen zijn dankzij dit systeem perfect naspeurbaar, zowel voor de medewerkers als voor de klanten van de transporteur.

“Omdat we helemaal voor IDwms gewonnen waren, vroegen we aan PHI DATA om een oplossing te bedenken waarmee onze klanten hun voorraad in real time kunnen opvolgen”, vervolgt Michot. Naast onze vier medewerkers zijn er dus nog een tiental klanten die dagelijks van het systeem gebruikmaken.”

Gebruiksvriendelijk

“Het systeem is zo gebruiksvriendelijk dat een korte opleiding volstaat om gebruikers wegwijs te maken”, benadrukt Michot. “Het grote voordeel van IDwms is dat fouten bij het behandelen van de goederen, dus van bij de ontvangst tot de uiteindelijke levering, vermeden worden. Dat we onze reputatie als logistiek dienstverlener met deze moderne technologie kracht bijzetten, is een mooi extraatje.”

“De samenwerking met PHI DATA verloopt prima. Hun deskundige medewerkers staan altijd voor ons klaar en denken echt met ons mee. We willen in de toekomst nog meer met PHI DATA gaan samenwerken. We hebben hun IDwms-oplossing bovendien al aan verschillende partners aanbevolen.”

Deel deze case

Bekijk onze Transport & Logistiek oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.