Match en PHI DATA: duurzame samenwerking voor optimale wifi-ontvangst in Match/Smatch-supermarkten

MATCH maakt deel uit van de onafhankelijke warenhuisgroep Louis Delhaize / Cora en telt ongeveer 50 supermarkten in België en 13 in Luxemburg. Ook supermarktketen SMATCH maakt deel uit van de groep. In totaal betekent dat 150 winkels in België en Luxemburg.

Jarenlange samenwerking

Zo’n 10 jaar geleden werkten beide bedrijven voor het eerst samen: PHI DATA installeerde de oorspronkelijke wifi-toegangspunten en adviseerde Match bij de keuze voor laptops. Daarmee worden inventaris en voorraadbeheer een stuk makkelijker. De medewerkers scannen de barcode van een bepaald product en melden zo dat de voorraad aangevuld moet worden. Het systeem met webapplicatie doet de rest. De terminals hebben echter regelmatig een update nodig, zodat ze compatibel blijven met de nieuwste technologie.

Voordelen

In het kader van die samenwerking heeft PHI DATA de toegangspunten en de draadloze controler geconfigureerd en het project opgevolgd voor elke winkel. Het systeem van PHI DATA heeft als voordeel dat het eventuele problemen met de toegangspunten van op afstand detecteert. In totaal werden er 400 toegangspunten vervangen door PHI DATA. Dat is niet weinig, als je weet dat elke winkel over minstens twee toegangspunten beschikt. Voor de Belgische Match-winkels staan er nog 62 op de planning.

Naast technische troeven biedt de samenwerking met PHI DATA ook economische voordelen: door het grote aantal terminals kan PHI DATA onderhandelen met leveranciers en dus interessante tarieven voorstellen. Bovendien worden de verplaatsingen van de onderhoudsteams op forfaitaire basis berekend en dat is voordelig voor de Match-winkels in alle hoeken van België en Luxemburg.

Efficiënte dienstverlening

PHI DATA is vertrouwd met de bedrijfsomgeving van Match en staat voor efficiënte dienstverlening (vervanging, configuratie, levering, onderhoud). Een winnende combinatie voor een geslaagd project! Voor Match is het belangrijk om het aantal onderbrekingen zo veel mogelijk te beperken. Dat kan door de onderhoudswerken goed te plannen.

“We zochten een stabiele en eenvormige oplossing voor alle winkels van de groep. PHI DATA leverde een uitstekende service toen ze wifi installeerden in onze winkels. Daarom gingen we ook bij hen te rade om het gebruikte materiaal te vervangen en de veiligheid en betrouwbaarheid ervan te verbeteren met de nieuwste technologie. PHI DATA begrijpt onze vragen en biedt kwaliteitsvolle technische oplossingen. Hun personeel werkt snel en efficiënt en dat is enorm belangrijk voor de continuïteit van ons werk.” zegt Marc Dantinne, Technisch verantwoordelijke België – Luxemburg voor de Match-supermarkten.

Deel deze case

Bekijk onze Distributie & Retail oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.