PHI DATA automatiseert labelling bij Bandag in Lanklaar

All-in LabelEasy-oplossing verzekert onbezorgd gebruik en transparant prijsmodel

De Bandag-fabriek in Lanklaar produceert loopvlakken voor het herrubberen van bus- en vrachtwagenbanden. Om te vermijden dat bij het wegen en het aanbrengen van het label met de informatie over het loopvlak, menselijke fouten sluipen, heeft het bedrijf besloten het hele proces te automatiseren.

Bandag deed hiervoor beroep op PHI DATA, dat 3 units Automatic Label Applicators installeerde.

Hoe werkt het?

Het geautomatiseerde systeem gaat als volgt in z’n werk: het loopvlak, dat zich op een loopband bevindt, wordt opgerold. Operatoren kunnen op een scherm aangeven over welk product en welke productie het gaat. De band wordt verpakt, komt op een kipstoel terecht middels een robotarm, en wordt gewogen.

Deze informatie wordt geregistreerd, en daarna kleeft het systeem met een robotarm het juiste label op het verpakte loopvlak. Door de oplossing komen het juiste gewicht en logistieke gegevens op het juiste product, zodat er geen klachten van klanten zijn met betrekking tot foute leveringen, foute gewichten, edm.

LabelEasy

Bandag koos voor de “LabelEasy”-formule, waarbij alle kosten – zowel de hardware, de installatie, de software-sturing, het onderhoud als de reparaties gerelateerd aan het project, per label worden betaald.

Dit heeft tal van voordelen voor Bandag, verklaart ook Heidi Kerkhofs, IT Developer bij Bandag in Lanklaar. “We hebben voor PHI DATA gekozen, omdat zij de enige partij zijn, die een leasing-oplossing konden voorstellen. We weten nu precies wat de kost per label bedraagt en dus ook per band. Daarenboven hoeven wij niet zelf te investeren in de applicatorsystemen. Omdat ook het onderhoud en eventuele reparaties mee in het leasingcontract zitten, moeten we in huis niet zelf over al deze knowhow beschikken.”

Deel deze case

Bekijk onze Industrie & Manufacturing oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.