PHI DATA zorgt voor ideale bewaaromstandigheden bij DSV

DSV, een wereldwijde leverancier van logistieke oplossingen, behandelt in zijn healthcare-vestiging in Gent vooral de opslag en verdeling van temperatuurgevoelige producten en healthcare artikelen, zoals medische toebehoren, farmaceutica en cosmetica. Het bedrijf beschikt er over vijf verschillende temperatuurzones, waarin de producten volgens de strengste temperatuureisen worden bewaard.

Accreditatie als aanleiding

Omdat DSV bij een audit in het kader van accreditatie-rapporten moet kunnen tonen hoe de producten exact bewaard worden, ging het bedrijf op zoek naar een oplossing met continue monitoring en rapporteringsmogelijkheden. DSV wilde onder meer op temperatuur en vochtigheid laten monitoren. Daarbij kunnen voor alle sensoren andere grensbereiken worden ingegeven. Wanneer die grenzen worden over- of onderschreden, gaat een alarm af bij de persoon die op dat ogenblik voor die sensor is opgegeven.

Draadloze oplossing

Tijdens de zoektocht naar de meest geschikte oplossing werden verschillende leveranciers met elkaar vergeleken. Uiteindelijk besloot DSV in zee te gaan met PHI DATA. “Wat ons vooral overtuigde, waren de uitgebreide mogelijkheden om alarmen in te stellen en rapporten te trekken”, zegt Willem Wijnant, Project Manager bij DSV Solutions. Ander doorslaggevend argument voor de oplossing van PHI DATA was de grote flexibiliteit van het systeem: de verbindingen verlopen draadloos en de sensoren zijn vlot te verplaatsen. Bovendien zijn de alarmdrempels en andere instellingen eenvoudig te wijzigen.

PHI DATA installeerde een condition monitoringsysteem van AeroScout. De oplossing die werd geïnstalleerd, is erg volledig en flexibel en biedt een overzicht van het grondplan van de vestiging waarop zichtbaar is waar alle sensoren zich bevinden.

Doordat de sensoren draadloos bereik hebben, zijn er geen extra bekabeling of extra access points nodig. En wanneer ze onverwacht offline gaan, gaat er niet alleen een alarm af, maar onthoudt het geheugen van de sensor gedurende een bepaalde periode de bewaaromstandigheden tot er opnieuw verbinding is gemaakt tussen server en sensor.

Het opvragen van data en rapporten verloopt erg gebruiksvriendelijk. Door te werken met een rechtensysteem krijgt elke gebruiker andere mogelijkheden. Zo kan een magazijnier de temperatuur in ‘zijn’ temperatuurzone wel bekijken, maar niet de configuratie aanpassen.

Doordat DSV opteerde voor een oplossing inclusief servicecontract, zijn alle upgrades en updates en ondersteuning van de software in het contract inbegrepen. Zonder dat servicecontract moet de licentie vernieuwd worden bij elke grote update. Bovendien is ondersteuning door PHI DATA inbegrepen in geval van vragen of problemen, zowel vanop afstand als ter plaatse.

Vlotte implementatie

“De implementatie verliep heel vlot”, zegt Willem Wijnant. “PHI DATA was duidelijk zeer goed op de hoogte van het product en bood een goede ondersteuning bij de configuratie. We werkten al met een systeem waarbij de temperaturen werden gemonitord, maar dat liet geen rapportage binnen het softwarepakket toe. Met dit nieuwe systeem verloopt de rapportage erg vlot, dus dat is een groot voordeel. Vroeger moesten we die rapporten manueel maken, nu kunnen we ze gewoon uit het systeem laten rollen. Bovendien bleven de aanpassingen aan ons bestaande systeem en onze locatie minimaal. Doordat alles via WiFi werkt, moesten we geen andere hardware-investering voorzien.”

Op termijn wil DSV de oplossing graag uitbreiden naar de andere vestigingen in België.

Deel deze case

Bekijk onze Distributie & Retail oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.