Wereldspeler in hygiëne en gezondheid kiest voor SmartProximity in 80-tal vestigingen

Onze klant – een wereldspeler in hygiëne en gezondheid – wilde het personeel op de werkvloer een bescherming bieden tegen besmetting met Covid-19. Het moest gaan om een niet-invasieve oplossing die eenvoudig en snel uit te rollen was en een effectieve bescherming bood aan de werknemers wereldwijd.

Baby diaper sm 300x232 1

Oplossing

Om het in professionele omgevingen mogelijk te maken een veiligheidsafstand te handhaven om besmetting met Covid-19 te voorkomen, heeft PHI DATA SmartProximity ontwikkeld, een digitale veiligheidsoplossing die helpt de nodige afstand te bewaren en effectieve rapportage biedt in geval van besmetting of andere nabijheidsgevaren. Personen dragen een tag (aan een lanyard of bevestigd aan de kleding) die een signaal geeft wanneer men de veiligheidsafstand niet respecteert. De waarschuwing is zichtbaar (knipperlichtje), voelbaar (trilling) en hoorbaar (geluidssignaal met instelbaar volume).

De “events” worden draadloos doorgestuurd in de Cloud zodat naast preventie ook aan efficiënte en anonieme contact tracing kan gedaan worden.

Onze klant heeft verschillende oplossingen getest en SmartProximity werd beschouwd als de beste optie voor wereldwijde implementatie in een 80-tal vestigingen wereldwijd (ca. 22.000 tags). Het bedrijf ziet veel voordelen in deze oplossing: “het is niet alleen snel en gemakkelijk te implementeren, het is ook erg effectief. En het allerbelangrijkste: na Covid-19 kan het worden omgezet in een reeks andere veiligheidsoplossingen voor werknemers, zoals naderingswaarschuwing voor vorkheftrucks, mustering, man-down-waarschuwing of toegangscontrole.”

PHI DATA LinkedIn Content2 300x157 1

Resultaat

22.000 tags werden geleverd en in gebruik genomen voor safety distancing op de werkvloer. SmartProximity zorgt ervoor dat werknemers makkelijker de juiste afstand van mekaar kunnen bewaren en zo meewerken aan het voorkomen van Covid-19-besmettingen.

In een tweede fase wordt de veiligheidstoepassing voor vorkheftrucks getest. Ook hier biedt SmartProximity als Forklift Proximity Warning een effectieve oplossing: wanneer vorkheftrucks onderling of met mensen dreigen te botsen, wordt een waarschuwing gegeven zodat ongevallen vermeden worden.

Deel deze case

Bekijk onze Industrie & Manufacturing oplossingen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe toepassingen

Meer info over onze cases?

Neem dan gerust vrijblijvend contact op met expert Kurt.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@phidata.be.