Onderhoud interne transport items

  • Industrie & Manufacturing

Binnen productieomgevingen is het een hele uitdaging om de locatie en status van interne transportmiddelen accuraat bij te houden. Nochtans is het belangrijk om te weten hoeveel items je gebruikt, waar ze zijn en wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Via RFID-tags kan je in realtime alle verplaatsingen van trolleys opvolgen. In de fabriek plaatsen we RFID-poorten, die elk item – en de richting waarin die rijdt – detecteren. Zo maak je komaf met het zoeken naar trolleys.

Op basis van bepaalde criteria is het mogelijk om waarschuwingen te triggeren die aangeven dat het transportmiddel een onderhoudsbeurt nodig heeft. Zo maak je de stap naar proactief onderhoud, wat de downtime en het aantal productieonderbrekingen verlaagt. Met deze oplossing wordt het ook een koud kunstje om rapporten omtrent de onderhoudsbeurten te genereren, bijvoorbeeld per maand of per type kar.

Contacteer een expert

Kurt Nauwelaerts

Business Development Manager
Kurt specialiseert zich enerzijds in oplossingen op vlak van registratie en inventarisatie van assets en anderzijds – specifiek voor jouw magazijn – in WMS en oplossingen voor stockbeheer. Zodra de goederen jouw organisatie verlaten, zorgt hij met de proof of delivery/proof of collect oplossing voor een traceability tot bij de eindklant. Kurt kent jouw uitdagingen dankzij zijn vele jaren ervaring in de industrie en de logistieke sector. Hij bespreekt ze graag met jou om vervolgens een passend advies te geven.